PRVO U MATIČNOJ ZEMLJI PA SVIMA OSTALIMA

Toyota lansira potpuno novi Prius HEV u Japanu, poznata i cijena

Foto: Toyota
-

Elegantan dizajn, sportske performanse vožnje i veća učinkovitost goriva kombiniraju se kako bi stvorili automobil u kojem će kupci uživati i cijeniti ga generacije koje dolaze. Toyota Prius kao nikada tako uvjerljiva…

Toyota Motor Corporation (Toyota) danas objavljuje da je započela prodaju potpuno novih modela Prius Series Parallel Hybrid (HEV). Također će lansirati Plug-in Hybrid (PHEV) modele oko ožujka ove godine.

Lansiran 1997. kao prvi masovno proizvedeni hibridni automobil na svijetu, Prius je potaknuo prihvaćanje HEV-ova kao ekološki automobil nove generacije s izvanrednom učinkovitošću goriva. Danas se hibridne tehnologije koriste u širokom rasponu različitih modela koje vole i u kojima uživaju ljudi diljem svijeta.

S nizom opcija pogona koje se razvijaju za promicanje ugljične neutralnosti, Toyota je željela stvoriti novi Prius HEV u kojem će kupci uživati i cijeniti ga kao automobil izbora za generacije koje dolaze. Razvijen u okviru koncepta “Hybrid Reborn”, ovaj novi model je uzbudljiv paket koji dodaje ljubav na prvi pogled nadahnjujućeg dizajna i zadivljujuće vozne performanse njegovoj temeljnoj snazi kao ekološki prihvatljivog automobila.

Raspon cijena u Japanu: 2.990.000 jena do 3.210.000 jena
Referentne cijene vozila za razred Prius U, koji će se nuditi samo putem usluge KINTO Unlimited.

Paralelni hibridni sustav serije U (2ZR-FXE 1,8-litarski redni četverocilindrični motor)

Električni kontinuirano varijabilni prijenos 2WD (FF) 2.990.000 JPY (160.736,95 kuna)
E-četiri 3.210.000 JPY (172.563.75 kuna)

Osnovni obujam prodaje za Japan
4.300 vozila mjesečno

Proizvodni pogon
Tvornica Tsutsumi, Toyota Motor Corporation

Foto: Toyota

Autor