MOBILNOST

Toyota pokreće KINTO, novi brend za pružanje usluga mobilnosti

KINTO je dio strategije kojom Toyota čini prijelaz od proizvođača automobila prema tvrtki za pružanje usluga mobilnosti. Novi će projekt osigurati usluge mobilnosti gradovima, korporativnim i pojedinačnim korisnicima...

Toyota je objavila kako pokreće novu trgovačku marku KINTO koja je posvećena pružanju usluga mobilnosti korisnicima širom Europe. To je dio Toyotine globalne vizije prelaska u kompaniju za pružanjem svih vrsta usluga mobilnosti povezanih s prijevozom ljudi širom svijeta.

„KINTO je dio naše strategije povećanja našeg ukupnog poslovanja u Europi“ rekao je Johan van Zyl, Predsjednik i CEO TME-a. „Na tržištima na kojima je to isplativo i održivo, dodavanje usluga mobilnosti našem tradicionalnom poslovnom modelu će nam omogućiti odgovor na nove potrebe stranaka te ćemo tako podržati rastuće zahtjeve za mobilnosti u gradovima i regijama.”

Toyota planira povećati svoju ponudu usluga mobilnosti povrh tradicionalne prodaje automobila fizičkim i pravnim osobama, kroz strategiju koja se oslanja na četiri stupa: predstavljanje izdvojene i posebne marke KINTO kako bi privukli nove korisnike mobilnosti (pojedinace, tvrtke ili primjerice gradove), povećanje svog tržišnog udjela pružanjem usluge sveobuhvatnog leasinga (full service leasing – FSL, koji se sastoji od pružanja stranci objedinjene ponude za korištenje vozila uz uključene sve ostale zavisne usluge održavanja), povezivanje podataka i vozila radi razvoja usluga kao što su dijeljenje automobila (car sharing), zajednička vožnja (carpooling) ili pretplata, na onim tržištima i u onim slučajevima gdje je to isplativo.

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj