IZNIMAN USPJEH

Toyota slavi 50 godina proizvodnje u Europi

Prije 50 godina Toyota je postavila kamen temeljac svoje europske uspješne priče pokretanjem male tvornice za sastavljanje vozila u Portugalu.

Davne 1971. godine Toyota je sa Salvadorom Caetanom osnovala svoje prvo proizvodno mjesto u Europi, trenutno poznato kao tvornica Ovar.

Danas, pola stoljeća kasnije, Toyota je uložila više od 10 milijardi eura u svoje proizvodne pogone diljem Europe i sada ima značajan proizvodni trag diljem kontinenta. Vjerna svojoj filozofiji „gradi gdje prodaješ“, ​​Toyota je početkom devedesetih otvorila tvornice motora i automobila u Velikoj Britaniji, a od tada se proširila na Francusku, Tursku, Češku, Poljsku i Rusiju, ukupno devet lokacija. Njihove europske proizvodne operacije imaju kumulativnu proizvodnju od preko 13 milijuna vozila, izravno zapošljavajući oko 22.000 ljudi i pružajući posao vrijedan preko 6 milijardi eura mreži od oko 400 europskih dobavljača. Kroz sve to vrijeme Toyota je uvijek nastojala biti društveno odgovoran poslodavac blisko surađujući s lokalnim zajednicama u kojima posluje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin