KONAČNA PRILIKA ZA NEŠTO VIŠE?

Valteri Bottas potpisao ugovor sa ekipom Alfa Romeo Racing ORLEN

Finski vozač najavio je veliku promjenu u svojoj karijeri…

Valtteri Bottas će se pridružiti Alfa Romeo Racing ORLEN timu od 2022. godine. Nakon što je finski vozač (9 pobjeda u F1) potpisao višegodišnji ugovor sa timom iz Hinwila, pridružio se timu za vrijeme ključne tranzicije u novoj eri Formule 1, sa značajnim promenama pravila koje pružaju jedinstvenu priliku da se napreduje na startu.

Valteri je rođen u Nastoli, u Finskoj, 28. kolovoza 1989. godine i imao je istaknutu karijeru u juniorskim formulama, postavši tek drugi vozač koji je osvojio i Formula Renault Eurocup i Formula Renault Sjevernoeuropski kup iste godine, 2008. Nakon ulaska u seriju GP3, Valteri je pobedio na četiri utrke i osvojio titulu, pokazavši svoju spremnost za ulazak na najveću scenu moto-sporta.

U Formuli 1 je debitirao je 2013. sa timom Williams, gde se Valteri istakao kao jedan od najvećih talenata, prije nego što je prešao u Mercedes 2017. godine. Tamo je Finac igrao ključnu ulogu u osvajanju četiri titule za ovog proizvođača automobila, pobjedivši na svojoj prvoj trci u Sočiju 2017. i dodajući još osam prvih mjesta, uz ukupno 54 izlaska na podijum.

Iduća godina predstavljat će novu stranicu za talentiranog vozača iz Nastole. Pridruživanje Alfa Romeo Racing ORLEN timu omogućiće Valteriju da upotrebi svoje iskustvo u natjecateljskom segmentu Formule 1 i pomogne timu da se još više popravi na rang-listama. S obzirom da nova pravila predstavljaju velike, temeljite promijene u F1, stvorena je prilika da tim i vozač ispišu novu, uspešnu priču zajedno.

Foto: Alfa Romeo

Autor