U Tennesseeju

Volkswagen ID.4 je prvi električni model marke koji se radi i u Americi

Volkswagen of America (VWoA) krajem srpnja je obilježio početak proizvodnje potpuno električnog kompaktnog SUV-a ID.4, u Chattanooga… 

ID.4 je najpopularniji potpuno električni model Volkswagen Grupe, sa 190.000 jedinica isporučenih kupcima diljem svijeta od lansiranja 2021.

Sad Volkswagen namjerava povećati proizvodnju ID.4 u Chattanoogi na 7.000 vozila mjesečno, s ciljem za daljnje povećanje proizvodnje do 2023. Potrošači mogu očekivati ​​da će vozila biti isporučena već u listopadu 2022. U početku će ID.4 sastavljen u Americi biti dostupan u obliku baterije od 82 kWh sa pogonom na stražnje ili na sve kotače. Osim toga, verzija s pogonom na stražnje kotače i baterijom od 62 kWh krenut će u proizvodnju kasnije tijekom 2022.

“Upravo počinjemo pisati novo poglavlje za Volkswagen u Americi, a to je u velikoj mjeri američka priča”, rekao je Thomas Schäfer, predsjednik globalne marke Volkswagen. “Kada smo obećavali da ćemo Volkswagen EVs dovesti do milijunske naklade, to je uvijek uključivalo američke tlo. Nismo mogli biti ponosniji što vidimo tu viziju ostvarenu danas s našom električnom perjanicom ID.4 koja silazi s proizvodnih linija. Ovo je još jedna prekretnica u Volkswagenovoj ambicioznoj strategiji elektrifikacije za tržište SAD-a i globalno.”

Početak proizvodnje rezultat je ulaganja od 800 milijuna dolara u elektrifikaciju tvornice u Chattanoogi, uključujući namjenske pogone za sklapanje vozila i baterija. Tvornica u Tennesseeju sada je šesto globalno mjesto za proizvodnju vozila za Volkswagen električnu liniju.

Foto: Volkswagen

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo