NAJBOLJI U KLASI!?

Volkswagen Polo 1.0 TSI DSG R line, popularni model nikada nije bio tako blizu Golfu

Još krajem prošle godine, novi Polo se dovezao na naše tržište. Na testu imamo bogato opremljenu R line izvedbu. U testu koji donosimo za vikend, otkrivamo koliko je stvarno napredovao i što nas veseli/ljuti kod modela koji je puno puta bio mjerilo u klasi…

Polo je neobično za Nijemce, u facelift izvedbi zapravo dobio značajne promjene. Ako su vas fotografije natjerale na pomisao, kako je sličan Golfu, mi smo to već doživjeli u ovih par dana što je kod nas na testu. Od susjeda, do prolaznika, već tri puta smo doživjeli komentar – kako lijep Golf. To dovoljno govori koliko je Polo napredovao, postao još ozbiljniji…

Testni R line primjerak prilično je upadljiv na prometnicama, pogotovo u ljubičastoj Vibrant Violet nijansi. Na prednjoj strani dominira branik, a prednja svjetla s LED tehnologijom postaju standardni dio priče. Dok će u doplati biti moguće dobiti i Matrix LED IQ.LIGHT svjetla, koja će biti prepoznatljiva s LED linijom po cijeloj širini vozila. Također, i straga je Polo dobio svjetla koja ‘bacaju’ na ona s Golf 8. Posebno efektni će biti dinamički pokazivači smjera.

Kupci će uz novi Polo dobiti novih osam boja: Ascot siva, Pure White, Reflex Silver, Rauchgrau, Reef Blue, Kings Red i Vibrant Violet. Osim toga, boje karoserije “Kings Red”, “Pure White”, “Reflex Silver” i “Reef Blue” mogu se kombinirati s crnim krovom (“Roof Pack”), za modernu dvobojnu kombinaciju.

Unutrašnjost Pola djeluje moderno. Novi vlasnici će uživati uz virtualni kokpit, ali i opcionalni infotainment sistem s dodirnim ekranom do 9,2″.

Je li plastika nestala i kako se trocilindraš nosi s DSG mjenjačem, otkrivamo na velikom testu.

Foto: Autoportal.hr

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo