Prvi VW model u Europi sa osvijetljenim logom na stražnjoj strani

Volkswagen Touareg (2024.), osvježenje donosi tehnološki napredak, velika novost je i osvijetljeni logo

Foto: Volkswagen

Osvježeni Volkswagen Touareg pod kamuflažnim folijama još uvijek odrađuje svoje testne kilometre u švedskoj Laponiji.

Priča o premium SUV modelu iz Wolfsburga ima izričito pozitivne obrise. Nastavak dolazi na ljeto. Iako su modifikacije dizajna još uvijek skrivene pod ogromnim omotom QR koda, slike maskiranog prototipa već pružaju konkretan doživljaj. Sprijeda je, primjerice, moguće vidjeti novorazvijena IQ.LIGHT HD matrična prednja svjetla i elemente također nove LED svjetlosne trake integrirane između njih.

Foto: Volkswagen

HD je kratica za High Definition, vrlo visoku rezoluciju. Ono što se pod time misli je more iznimno svijetlih točaka svjetla – koje generira ukupno 38.400 mikro LED dioda. Pretvaraju noć u dan i osiguravaju znatno više svjetla na cesti – bez zasljepljivanja nadolazećeg prometa. 19.200 mikro-LED dioda raspoređeno je preko novih prednjih svjetala sa svake strane vozila. Sustav matrice projicira interaktivni svjetlosni tepih u prometnu traku luksuznog SUV-a. Ovo takozvano “lane light” čini vožnju noću udobnijom i olakšava vožnju kroz uska gradilišta na autocesti u mraku, budući da svjetlosni tepih optimalno osvjetljava traku.

Foto: Volkswagen

Osvijetljeni VW logo na stražnjoj strani. Kao prvi Volkswagenov model, novi Touareg ima osvijetljeni logo na stražnjem kraju. Od siječnja 2023. Volkswagenova značka koja svijetli crvenom bojom dopuštena je i u Europi. Prethodno je svjetleći logotip marke bio dopušten samo na tržištima poput Kine ili SAD-a.

Nova generacija šasije. Volkswagen je dodatno razvio šasiju Touarega sa uvijek pogonom na sve kotače. Između ostalog, sada se koristi senzor opterećenja krova koji je umrežen s elektronikom šasije. Prednost: povećana okretnost kada krov nije opterećen. Ako je, s druge strane, ugrađena krovna kutija, senzor to prepoznaje i prosljeđuje tu informaciju sustavima pomoći kao što je ESC. To povećava stabilnost vožnje Touarega.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo