SVE IDE PREMA STRUJI

Peugeot e-RIFTER i e-TRAVELLER kompletiraju električnu ponudu gospodarskih vozila marke

Peugeot ubrzava svoju elektrifikaciju i, počevši od siječnja 2022. u Europi, svoju ponudu ‘People Mover’,  koju utjelovljuju kompaktni Rifter i srednji Traveller/Expert Combi – usmjerava isključivo na isključivo električna vozila.

Profesionalci, tvrtke i obitelji uskoro će imati prilike birati još više električara iz Peugeot ponude. Modeli koji donose nultu buku, nula vibracija, nula mirisa i nultu promjenu stupnjeva prijenosa.

“Peugoet odlično stoji u električnoj mobilnosti: 75% naših osobnih automobila i 100% naših gospodarskih vozila već je dostupno s elektrificiranim pogonom. U 2021. svako šesto vozilo koje je Peugeot prodao u Europi bilo je elektrificirano, a u studenom je to doseglo jedno elektrificirano vozilo od svakih pet prodanih. To pokazuje da mi u Peugeotu imamo pravu ponudu za naše kupce i da potražnja za elektrificiranim vozilima konstantno raste”, kaže Linda Jackson, izvršna direktorica marke Peugeot.

S prostorom za 5 ili do 7 putnika, Peugeot e-Rifter opremljen je električnim motorom od 100 kW/136 KS i litij-ionskom baterijom od 50 kWh koja omogućuje doseg od 280 km (prema WLTP ciklusu).

Što se tiče Peugeot e-Traveller, dostupan je u tri duljine karoserije i s izborom od dvije baterije od 50 i 75 kWh koje napajaju elektromotor od 100 kW/136 KS, što omogućuje prijevoz do 9 osoba uz veliku udobnost. s dometom do 330 km (baterija od 75 kWh, WLTP ciklus).

Za kupce koji trebaju jednostavniji People Mover sa sličnim kapacitetom, Peugeot e-Expert čini zajedničku električnu mobilnost još dostupnijom. Kako bi se omogućilo brže okretanje shuttlea ili olakšalo putovanje na duže udaljenosti, može se napuniti do 80% za samo 30 minuta na javnoj DC brzoj punionici.

Peugeot također radi na sljedećoj generaciji elektrifikacije: u prosincu 2021. s proizvodne trake je sišao prvi e-EXPERT Hydrogen, koji sadrži tehnologiju gorivnih ćelija. Na temelju e-EXPERT-a koji je proglašen za „Međunarodni kombi godine 2021.“, e-EXPERT Hydrogen ima sustav gorivnih ćelija u kombinaciji s četiri spremnika za vodik i priključnom baterijom. Vodikova tehnologija gorivih ćelija omogućuje punjenje električnog vozila za samo 3 minute na stanici za punjenje vodika. Domet vozila je 400 kilometara (pod WLTP odobrenjem).

Foto: Peugeot

Autor