PEUGEOT E-TRAVELLER

Peugeot e-Traveller novi je strujaš za prijevoz putnika, nudi 8 sjedala i doseg do 330 kilometara

U skladu s očekivanjima tržišta i brojnim korištenjima koje privatne osobe i profesionalci trebaju, novi Peugeot e-Traveller je dostupan u 2 reda namijenjena prijevozu putnika i užitku u vožnji: Shuttle i Combispace…

Novi PEUGEOT e-Traveller spaja kompaktne  vanjske dimenzije s maksimalnim utovarnim kapacitetom. Pogonske baterije su smještene ispod tovarnog prostora tako da nimalo ne utječu na volumen prtljažnika i broj sjedala u vozilu.

Ovaj položaj također pogoduje krutosti, osiguravajući ugodnu i udobnu vožnju kao i kod izvedbi s unutarnjim izgaranjem zahvaljujući optimalnom rasporedu težine.

(foto: Peugeot)

E-Traveller dostupan je u tri inačice, Compact (4.60 m), Standard (4.95 m) te Long (5.30 m), a visina je 1.90 m što osigurava da vozilo može pristupiti većini auto parkirališta. Premda estetski izgleda kao i normalna izvedba s motorom s unutarnjim izgaranjem, električni praktičar ima poneke preinake; presijavajući logotip Lava, koji se presijava ovisno o kutu gledanja, otvor za punjenje na prednjoj lijevoj strani te specifičnu prednju masku.

(foto: Peugeot)

U unutrašnjosti, priča je ostala identična kao i na ostatku Expert game, no tu su sada modovi vožnje (Eco, Normal i Power), električna parkirna kočnica te nova ručica mjenjača e-Toggle.

(foto: Peugeot)

Elektomotor razvija 136 KS i 260 Nm okretnog momenta dostupnog odmah. Maksimalna brzina iznosi 130 km/h, što je i više nego dovoljno za međugradska kretanja. Dostupna su i tri načina za punjenje baterija; na kućnom punjaču, javnoj punionici te na super brzim punionicama. Na potonjim je punjenje najbrže jer se za 80 posto napunjenosti baterije treba čekati nešto više od pola sata.

(foto: Peugeot)

Active City Brake, Visiopark 1 (paket kamera) te mogućnost automatskog parkiranja samo su neki od sustava koji će veseliti vozače. Kako bi se dodatno povećala sigurnost pješaka, u gradu do 30 km/h, čuje se zvučni signal koji upozorava na kretanje vozila unaprijed ili unatrag, a tu je i specifična e-Toggle ručica mjenjača te električna parkirna kočnica.

Novi PEUGEOT e-Traveller na tržište stiže u drugoj polovini 2020, a silazi s proizvodnih traka u Francuskoj.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo