VISOKE KAZNE

Policajci zaustavili i isključili autobus na A3, nakon sumnji u tehničku ispravnost

Foto: Mercedes-Benz (Ilustracija)
-

Jučer, 21. kolovoza oko 17:40 policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su na autocesti A3 u visini Ivanja Reke zaustavili autobus BiH registarskih oznaka…

Po zaustavljanju vozila, obavljen je nadzor vozila i vozača te je utvrđeno kako na stražnjem lijevom kotaču nedostaje pet od ukupno 10 vijaka, što znatno ugrožava sigurnost upravljanja vozilom, a što je Pravilnikom o tehničkom pregledu vozila na cesti kategorizirano kao opasan tehnički nedostatak.

Nadalje, utvrđen je istek periodičnog pregleda vatrogasnog aparata dok su kod 63-godišnjeg vozača, državljanina Bosne i Hercegovine, utvrđene nepravilnosti s obzirom na to da je prekoračio dozvoljeno neprekidno vrijeme upravljanja te je pritom u tahografskom uređaju imao umetnutu tuđu karticu vozača.

Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog u iznosu od 1340 eura i 66 eura troškova postupka, dok je na teret pravne osobe izdan prekršajni nalog u iznosu od 4750 eura te je autobus zbog tehničkih neispravnosti isključen iz prometa.

Za vrijeme nadzora u vozilu se nalazila i vozačica, članica posade autobusa kojoj je naplaćena novčana kazna u iznosu od 30 eura zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Autor