OPET ALKOHOL...

Policija objavila rezultate provođene tijekom drugog dana pojačanog nadzora sudionika u prometu, čak 210 prekršaja!

Od ukupnog broja prekršaja njih 62 zabilježeno zbog prekomjerne brzine

Drugog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:

– ukupno 210 prometnih prekršaja, od čega su 33 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 62 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 26 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam zbog nepropisnog korištenja mobitela. Tri su osobe zadržane do otriježnjenja te su dvije osobe dovedene na sud.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 31-godišnjakinje koja je pod utjecajem alkohola (2,04 g/kg ) upravljala vozilom na obilaznici kod Motela Plitvice, kod 40-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola ( 1,98 g/kg) upravljao vozilom na križanju HBZ i Slavonske avenije te kod 36-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola (1,88 g/kg) upravljao vozilom također na križanju HBZ i Slavonske avenije.