GOLFOM NAPRAVIO NERED I PRODULJIO DALJE...

Policija pronašla misterioznog vozača koji je završio u poslovnom objektu na križanju Vukovarske i Heinzlove ulice

FOTO: Ilustracija
-

Završio je u poslovnom objektu na velikom križanju Vukovarske i Heinzlove ulice…

U petak, 20. siječnja oko 3.30 sati 25-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Golf zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice grada Vukovara u smjeru zapada, dok je dolaskom do raskrižja s kolnikom Heinzelove ulice, skrenuo u lijevo u smjeru jugoistoka to jest na kolnik Heinzelove ulice. Prilikom skretanja vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila karakteristikama ceste i stanju kolnika, tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio na meki teren sa jugozapadne strane raskrižja. U nastavku nekontroliranog kretanja vozač je s vozilom naletio u zidani parapet, a potom u zid i staklene stijene poslovnog objekta na kućnom broju 74 u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba.

Po zaustavljanju vozač je odlučio napustiti mjesto događa bez ostavljanja podataka o sebi i vozilu odgovornoj osobi poduzeća niti je o događaju obavijestio policiju. Za vrijeme udaljavanja s mjesta događaja i izvlačenja vozila iz prostora, vozač je stvarao veliku buku dodatnim pucanjem betonskih i staklenih dijelova objekta pritom podižući  broj okretaja motora uslijed čega je došlo i do proklizavanja pogonskih kotača.

Vozač je potom s predmetnim vozilom pobjegao s mjesta događaja s namjerom njegovog skrivanja na području Peščenice gdje su ga pronašli policijski službenici koji su nedugo zatim kod vozila zatekli i vozača koji je potom uhićeni te po završetku kriminalističkog istraživanja prepraćen na nadležni sud.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vozač je na sudu proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom ukupnom iznosu od 1.010 eura, dok mu je ujedno i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Foto: PU zagrebačka

Autor