ZNALCI SE UHVATILI POSLA

Porsche 911 GT3 (992) dobio Manthey dodatke, još 4 sekunde brži na Ringu

Foto: Porsche

Porsche Tequipment nudi Manthey Performance Kit za novi Porsche 911 GT3, za još bolje performanse na stazama…

Novi Porsche 911 GT3 s Manthey Performance Kitom prešao je Nordschleife Nürburgring za 6:55,737 minuta. To je točno 4,19 sekundi brže od 911 GT3  u standardnoj izvedbi. Modifikacije su usmjerene na aerodinamiku i komponente šasije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Novi Performance Kit razvijen je u bliskoj suradnji između Porsche inženjera u Weissachu i stručnjaka Nordschleifea iz Mantheya. Nove komponente optimizirane za Porsche Tequipment prodaju se putem Porsche centara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opsežne promjene u aero paketu ono su što Manthey Performance Kit za novu jurilicu iz Zuffenhausena čini prepoznatljivim. Veći spojler i bočni poklopci postavljeni su na prednjem dijelu automobila. U kombinaciji s modificiranim elementima za protok zraka na podvozju povećavaju potisnu silu na prednjoj osovini.

Preinake straga još su izraženije. Krilo 911 GT3 s labudovim vratom je šire i sada ima rub za otkidanje (Gurney). Peraje stražnjeg difuzora su produžene. Aerodisci na stražnjim kotačima, koji su izrađeni od CFRP-a, dodatno poboljšavaju aerodinamičku učinkovitost automobila.

 

Autor