NOVI PORSCHE 911 TARGA

Porsche 911 Targa najnovija je inačica u redovima kultnog ‘elfera’, vjetar u kosi stiže za samo 19 sekundi!

Ako se dvoumite između ‘običnog’ modela 911 ili 911 Cabrioleta, ne očajavajte; stigla je 911 Targa inačica!

Nakon modela coupe i cabriolet, iz Zuffenhausena stiže i Targa inačica kultnog modela 911! Upravo je ovaj model kroz svoje generacije postao ikona zahvaljujući zanimljivom dizajnu koji predstavlja kompromis kabrioleta i obične, coupe inačice.

(foto: Porsche AG)

Po uzoru na kultni model koji je svoju premijeru imao 1965. godine, nova se Targa sastoji od širokog središnjeg fiksnog dijela, pomičnog krova te masivnog, zaobljenog panoramskog stražnjeg stakla. No, pritiskom na tipku, pomični krov za 19 sekundi nestaje te se nudi atraktivan pogled u nebo, ali i strujanje zraka.

(foto: Porsche AG)

Novi Porsche 911 Targa stiže u dvije varijante, Targa 4 i Targa 4S, što u praksi znači šestcilindrični 3.0 boxer motor s dvostrukim turbopunjačima koji kod 991 Targe 4 razvija 385 KS i 450 Nm, dok je kod snažnijeg 911 Targa 4S modela ispod haube 450 KS i 530 Nm.

(foto: Porsche AG)

Ukoliko se kupac odluči za čuveni Sport Chrono paket, moguće je bez doplate birati i ručni, sedmerostupanjski mjenjač. No, standardno, Targa stiže s fantastičnim PDK automatskim mjenjačem koji munjevito vrši izmjenu brzina.

(foto: Porsche AG)

Također, tu su i brojni novorazvijeni sustavi poput Porsche Active Suspension Management jedinice koja može automatski prilagoditi ovjes za vožnje. Premda slabija varijanta serijski stiže s kotačima veličine 20″, 4S inačica, kao i u coupe varijanti, po prvi put u povijesti stiže s različitom dimenzijom prednjih i stražnjih kotača (prednji 20″, stražnji 21″).

Na tržište stiže početkom lipnja.

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo