LIJEPA GESTA

Porsche Croatia donirala 300.000 kuna Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević za borbu protiv pandemije

Generalni zastupnik za Hrvatsku, za vozila marke Volkswagen, Audi, Škoda i Seat priključio se u borbi protiv pandemije. Koronavirusa predstavlja izazov ne samo za tvrtke, nego i za društvo u cjelini. Pogodila je svaku industriju pa je tako zaustavila i proizvodnju i prodaju automobila…

Iako proizvodne trake ne proizvode auto dijelove, tvornice i visoka tehnologija auto industrije Volkswagen grupe našle su svoju primjenu u proizvodnji medicinske i zaštitne opreme, nužno potrebne u borbi protiv virusa COVID-19. Osim stavljanja na raspolaganje proizvodnih kapaciteta i visoko specijaliziranog know-howa na svim tržištima, solidarnost zaposlenika Volkswagen grupe doprinosi rješavanju širenja ove zaraze.

Međunarodnim naporima Volkswagen grupe pridružila se i tvrtka Porsche Croatia svojom donacijom u iznosu od 300.000 kuna Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dajući svoj doprinos u sprječavanju daljnjeg širenja zarazne bolesti i spašavanju ljudskih života. Tom prilikom član Uprave, Ivo Ivančević, izjavio je: „Svi se nalazimo u dosad neviđenoj situaciji i jedino što možemo je svatko na svoj način pomoći što bržem rješavanju ove krize. Naše kompanije na europskim tržištima vrlo aktivno, svojom proizvodnjom i naporima zaposlenika, doprinose olakšavanju ove situacije, a mi smo se u Porsche Croatia pridružili tim međunarodnim naporima donacijom novčanih sredstava Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Nužno je da odgovornim ponašanjem svatko od nas na osobnoj razini doprinese trudu svih zdravstvenih djelatnika u ovoj borbi.“

Docent Marko Kutleša, pročelnik zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju klinike za Infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević donaciju je popratio sljedećom izjavom: „Od srca se zahvaljujemo tvrtki Porsche Croatia na hvalevrijednoj donaciji koja će nam pomoći u borbi protiv koronavirusa te brigu oko svih oboljelih od COVIDA-19.“

Osim pomoći onima koji nose najveći teret borbe protiv virusa, Porsche Croatia smatra da kao društveno odgovorna tvrtka može dati doprinos i osnaživanjem poruke „ostani doma“ kroz svoje poslovne aktivnosti.

Stoga je tvrtka Porsche Croatia omogućila beskontaktnu kupovinu za sve svoje marke, uključujući Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda i Volkswagen Gospodarska vozila. Na novoj web stranici www.siguranizbor.hr moći će te iz udobnosti svog naslonjača i sigurnog okruženja vašeg doma provjeriti ponudu vozila za sve marke uz znatne uštede. Nakon odabira i beskontaktnog plaćanja vaše novo vozilo moći ćete preuzeti u svim ovlaštenim Porsche Croatia servisnim centrima uz strogo pridržavanja svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite.

„Omogućili smo kupnju novog automobila iz sigurnosti vašeg doma uz beskontaktno plaćanje te se time prilagodili novonastaloj situaciji sljedeći sve propisane mjere Stožera civilne zaštite. Iako se radi o globalnoj krizi, uvjeren sam da će uvedene mjere s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti, kao i one ekonomske, doprinijeti što bržem vraćanju u normalan život i poslovanje.“, izjavio je Florian Steiner, član Uprave Porsche Croatia.

Inače, Volkswagen Grupa je započela s proizvodnjom zaštitnih maski za lice pomoću 3D printera, kao dio međunarodne inicijative koja uključuje 250 tvrtki. Tvornice Audija, Bentleya, Bugattija, Porschea i brojnih drugih marki Grupe, kao i centri u Wolfsburgu i Ingolstadtu na više od pedeset 3D printera proizvode ovu neophodnu zaštitnu opremu kao odgovor na apel i hitnu potrebu španjolske vlade.

Grupa je već donirala nekoliko stotina tisuća medicinskih zaštitnih maski za zdravstveni sustav u Njemačkoj, a sada će te napore pojačati novom donacijom zaštitne opreme za njemačke bolnice u ukupnoj vrijednosti od 40 milijuna eura.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo