i u hrvatskoj već dugo prisutan

Porsche Digital otvara novi ured u Meksiku

Porsche Digital širi svoju svjetsku mrežu prema Latinskoj Americi i otvara ured u Guadalajari (Meksiko).

Podružnica Porsche AG razvijat će i optimizirati digitalne proizvode i usluge za kupce Porschea na lokaciji u Meksiku. Tvrtka stoga traži izvanredne tehnološke stručnjake koji će se pridružiti međunarodnom timu. Lokaciju će zajednički voditi dva upravna direktora. Uz iskusnog upravitelja Porschea Andreasa Gablera, tvrtki će se pridružiti Stefan Widmer kao drugi generalni direktor. Widmer dobro poznaje lokalno tržište i u posao unosi veliku stručnost u upravljanju.

S novom lokacijom u drugom po veličini meksičkom gradu, Porsche Digital sada upravlja s deset ureda u vodećim globalnim tehnološkim centrima u Europi, SAD-u, Kini i Latinskoj Americi. “Proširujemo naše međunarodne timove s posebno uzbudljivom lokacijom koja gleda u budućnost. To se posebno odnosi na tehnološke talente s kojima želimo raditi zajedno u Guadalajari na razvoju korisničkih aplikacija za različita tržišta,” kaže Mattias Ulbrich, CEO Porsche Digital GmbH i CIO Porsche AG.

Foto: Porsche

Guadalajara je glavni grad države Jalisco u zapadnom Meksiku. Oko 40 posto meksičkog IT gospodarstva koncentrirano je u Jaliscu. Metropolitansko područje Guadalajare poznato je i kao “Silicijska dolina Meksika”. To je dom renomiranih tehnoloških instituta i sveučilišta koji proizvode mlade talente koje Porsche Digital traži za svoje sofisticirane projekte usmjerene na klijente. S približno pet milijuna stanovnika, metropolitanska regija Guadalajara dom je brojnih međunarodnih tehnoloških tvrtki, uključujući razne poznate automobilske tvrtke. Ured Porsche Digital nalazi se u središtu četvrti Colonia Americana, čiji moderan životni stil i raznolikost privlače velik broj dobro obrazovanih pojedinaca.

Porsche vidi veliki potencijal u rastućem tržištu Meksika. “Pored rastućeg digitalnog ekosustava, blizina sjevernoameričkog tržišta još je jedna velika prednost lokacije”, kaže Stefan Zerweck, operativni direktor tvrtke Porsche Digital GmbH. Vremenska razlika između Guadalajare i postojećih Porsche Digital ureda u Atlanti i Palo Altu je samo nekoliko sati.

Foto: Porsche

Autor

Preporučeni sadržaj