LIJEPA GESTA

Porsche donira milijun eura za hitnu pomoć žrtvama potresa u Turskoj i Siriji

-

Katastrofalan potresa koji je pogodio Tursku i Siriju ostavio je mnoge ljude u očajničkoj situaciji…

Porsche AG pruža neposrednu pomoć pogođenima tako što će u tu svrhu donirati milijun eura. Osim toga, Izvršni odbor, zajedno s Radničkim vijećem, poziva djelatnike da doprinesu pomoći žrtvama potresa putem interne platforme „Porsche hilft” (Porsche pomaže).

“Naše misli su sa žrtvama i svima onima koji su izgubili članove obitelji, prijatelje ili svoje domove i sredstva za život u ovoj razornoj katastrofi”, kaže Oliver Blume, predsjednik Izvršnog odbora Porsche AG. „Pomaganje potrebitima sastavni je dio naše kulture u Porscheu, zbog čega surađujemo s našim partnerom, ‘Aktion Deutschland Hilft’, kako bismo osigurali da svaka podrška koju možemo ponuditi dođe upravo do ljudi kojima je hitno potrebna. ”

Porsche donacija bit će iskorištena za neposrednu humanitarnu pomoć na terenu. “Aktion Deutschland Hilft” skuplja relevantne humanitarne organizacije i usluge za pomoć na terenu, primjerice u potrazi za nestalim osobama. Savez organizira sklonište za pogođene, pomaže u čišćenju ili osigurava opasna područja. Također pruža podršku u medicinskoj skrbi, nabavlja hranu i brine se za catering za djelatnike hitne pomoći.

“Shvaćamo da je naša odgovornost pomoći pogođenim ljudima u Turskoj i Siriji”, kaže Andreas Haffner, član uprave za ljudske resurse i socijalna pitanja. “Bio sam jako dirnut što se toliko naših kolega javilo da daju svoj doprinos. Ovo je Porsche kultura, svi pomažu. Kao jak tim. Jako sam sretan što naša inicijativa ‘Porsche hilft’ omogućuje ovo sudjelovanje.”

Foto: Porsche

Autor