PREMIJERA KRAJEM KOLOVZA

Porsche Panamera (2021.) osvježenje donosi i još bolje vozačke osobine, pao rekord na Nürburgringu

Porsche je novim rekordom potvrdio svoje dojmljive performanse i potencijala,  Panamera broji sitno do svjetske premijere…

U pomalo kamufliranom izdanju, koji skriva izgled serijske verzije, testni vozač Lars Kern odradio je krug legendarnog Nürburgring Nordschleifea dug 20.832 metara za 7:29.81 minuta. U službenom rangu Nürburgring GmbH, ovaj put ovjeren od strane javnog bilježnika, sada je novi rekord u kategoriji velikih automobila, E-segmentu.

“Unapređenje šasije i pogonskog sklopa na novoj Panameri prilično se osjeti.” Kern pri tome dodaje: „Naročito u dionicama Hatzenbach, Bergwerk i Kesselchen, nova postava elektromehaničkog sustava stabilizacije ostaje dosljedno učinkovita i pruža Panameri nevjerojatnu stabilnost unatoč neravnoj površini staze.”

„Panamera je uvijek bila i ekskluzivni veliki automobil i istinski sportski automobil. U novom modelu brojne su značajke još više poboljšane “, kaže Thomas Friemuth, potpredsjednik u sektoru proizvodnje Panamere.

Na vanjskoj temperaturi od 22 Celzijeva stupnja i s temperaturom staze od 34 Celzijeva stupnja, Lars Kern (32) je 24. srpnja 2020. započeo krug u 13:49 sati i prešao ciljnu liniju 7: 29,81 minuta kasnije. Rekordna Panamera bila je opremljena trkačkim sjedištem i sigurnosnim kavezom kao zaštitom za vozača. Javni bilježnik potvrdio je i serijski status proizvodnje, još uvijek kamufliranog modela s četvero vrata, koji će svoju svjetsku premijeru proslaviti krajem kolovoza.

Rekord je ostvaren na Michelin Pilot Sport Cup 2 sportskoj gumi razvijenoj posebno za novu Panameru, a koja će biti opcionalno dostupna nakon pokretanja tržišta.

foto: Porsche

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin