ZA MODNO OSVJEŠTENE

Porsche slavi 60. rođendan modela 911 s kolekcijom Puma tenisica

Porsche slavi model 911 s retro dizajnom tenisica, kao i do sad suradnja je provedena uz pomoć sportske marke Puma…

Porsche 911 već je 60 godina utjelovljenje uzbudljivog dizajna i inženjeringa. Dizajniran od strane mladog Ferdinanda Alexandera Porschea i njegovog tima, sportski automobil – prvobitno nazvan 901 – odmah je osvojio srca ljubitelja automobila.

Ikona se nastavila razvijati tijekom proteklih šest desetljeća. Od 1963. do danas razvilo se osam generacija, što jasno pokazuje da za proizvođača sportskih automobila stajanje nikada nije opcija. Porsche slavi 60. godišnjicu s ograničenom posebnom edicijom sportskog automobila – novim 911 S/T. U skladu s tim, Porsche Lifestyle Group predstavlja dvije posebne ograničene edicije tenisica u suradnji s globalnom sportskom tvrtkom Puma. Lansiranje i ekskluzivna pretprodaja održat će se 5. rujna u Porsche pop-up trgovini na IAA Mobility u Münchenu.

Modeli tenisica posebno dizajnirani za godišnjicu odražavaju impresivnu povijest kultnog sportskog automobila: Retro tenisice simboliziraju prošlost, a Heritage tenisice sadašnjost Porschea 911. Oba modela nisu samo ograničena, već su pojedinačno numerirana, što svaki par čini jedinstvenim . Elegantne retro tenisice karakterizira klasična uska i ravna silueta Porschea 911 S 2.5 iz 1972. Ovo je bila jedna od prvih 911 sa S i T komponentama, iako još nije službeno nosila sufiks “S/T” . Shema boja tenisice u svijetlo plavoj izvedena je iz vanjske boje povijesnog vozila. Isto vrijedi i za startni broj 56 na peti.

Uz besprijekorno dorađene presvlake od brušene kože u kombinaciji s podlogama i jezikom od glatke kože, crveni kontrastni šavovi zaokružuju retro izgled. Tenisica je ograničena na 1972 primjerka, što jasno sugerira godinu rođenja vozila. Broj ograničenja nalazi se na dnu kožne pločice pričvršćene sa strane cipele, s upečatljivim natpisom Porsche na vrhu. Na prednjem dijelu jezika, tzv. grill bedž Porschea 911 S/T – okrugli bedž na rešetki hladnjaka vozila – apliciran je kao utkana oznaka.

Tenisice su i službeno u prodaji, ali kao i sve kolekcije do sad, vjerojatno će do kraja dana biti rasprodane.

Autor

Preporučeni sadržaj