Samo 7:33 minute

Porsche Taycan ostvario novi rekord na Nürburgringu

Nikad prije električni automobil iz serijske proizvodnje nije napravio brži krug na stazi Nürburgring Nordschleife…

Razvojnom vozaču Porschea Larsu Kernu trebalo je samo sedam minuta i 33 sekunde za krug u Taycanu Turbo S.

Sportska limuzina bila je opremljena novim paketom performansi i Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) i – osim potrebnog kaveza za zaštitu i trkaćih sjedala – bila je potpuno standardno proizvodno vozilo. Imao je istu težinu kao automobil iz serijske proizvodnje.

Javni bilježnik je bio prisutan kako bi potvrdio novo rekordno vrijeme na stazi od 20,8 kilometara u njemačkoj regiji Eifel, dok je TÜV Rheinland potvrdio da je cestovni automobil koji ruši rekorde bio standardni proizvodni model.

Komplet za performanse uključuje 21-inčne kotače RS-Spyder dizajna sa sportskim gumama Pirelli P Zero Corsa odobrenim za cestu koje su sada dostupne su u ponudi Taycan. Njihova smjesa gume slična je onoj kod trkaćih guma. Još jedan element opreme za performanse je ažuriranje softvera za Porsche 4D Chassis Control tako da radi u skladu sa sportskim gumama. Sustav analizira i sinkronizira sve sustave šasije Taycana u stvarnom vremenu.

“U prošlosti su samo čistokrvni supersportski automobili ulazili u raspon 7:33”, kaže Kern. “S novim kompletom performansi mogao sam stiskati još jače, a automobil je bio još precizniji i agilniji.”

Foto: Porsche

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo