za nastavak ofenzivu marke u C-segmentu

Renault Symbioz (2024.), na jesen stiže potpuno novi kompaktni obiteljski SUV

Foto: Renault

Renault je otkrio naziv svog novog kompaktnog C-SUV-a za obitelji, bit će to Symbioz. Predstavljanje zakazano za proljeće 2024.

Symbioz (fr. symbiose, izvedeno iz starogrčke riječi symbiosis) znači suživot, vrijednost koja je duboko utkana u Renaultov DNK i njegov slogan „vozila za život” (fr. voitures à vivre).

Ta riječ ima sličan oblik u mnogim jezicima (na engleskom je to symbiosis, na španjolskom simbiose, na talijanskom simbiosi, na hrvatskom simbioza), što znači da je lako razumljiva široj publici.

Novom kompaktnom obiteljskom automobilu htjeli smo dati ime koje ima društveni značaj i odražava blisku povezanost obitelji s njihovim vozilom. Naziv Symbioz savršeno dočarava suživot s vozilom, mjesto na kojem su putnici jedno sa svojim automobilom i svijetom koji ih okružuje.Sylvia Dos Santos, voditeljica Odjela za strategiju imenovanja modela vozila, Renaultov odjel za marketingRenault Symbioz i duh „vozila za život”Symbioz je oblikovan u skladu s novim dizajnerskim izričajem marke. Dugačak 4,41 m, taj novi SUV je najkompaktniji hibrid u Renaultovoj ponudi vozila C-segmenta.Njegova je unutrašnjost oblikovana da zadovolji potrebe cijele obitelji, što znači da nudi obilje prostora i veliki kapacitet za pohranu.Od Renaultove tehnologije uključuje samo ono najbolje pa tako i:

– panoramski stakleni krov Solarbay nove generacije koji upotrebljava tehnologiju tekućih kristala raspršenih na polimerima (PDLC) i koji se zatamnjuje bez upotrebe sjenila
– motor E-Tech full hybrid 145 KS u vozilu smanjene mase (ispod 1500 kg) koji povećava užitak u vožnji i smanjuje potrošnju goriva.

Renault nastavlja ofenzivu u C-segmentu Renault je povezan sa svim svojim kupcima, bili oni privatni ili poslovni i spreman je ispuniti njihove potrebe. U tu je svrhu marka osmislila komplementarnu ponudu električnih i hibridnih vozila C-segmenta za Europu:

 • E-Tech electric:
  • Mégane, tehnološki napredan kompakt – 4,20 m
  • Scénic, novo električno vozilo za obitelji koje postavlja mjerila – 4,47 m
  • E-Tech full hybrid:
   • Symbioz, kompaktni obiteljski SUV – 4,41 m
   • Austral, tehnološki napredan premium SUV – 4,51m
   • Mégane Conquest, SUV coupé dinamična dizajna – 4,56 m

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo