PREMIJERNO PREDSTAVLJEN

Rolls-Royce Droptail Arcadia, opet nešto posebno, isporučen vlasniku u Singapuru

Foto: Rolls-Royce

Upoznajte Rolls-Royce Droptail Arcadia, treći od četiri planirane posebne edicije za raskošni, ultra-ekskluzivni roadster.

Rolls-Royce je za ove modele rezervirala neke od svojih najsloženijih karoserija, a ovaj se odlikuje izvanrednom kombinacijom detalja po narudžbi.

Foto: Rolls-Royce

Arkadija se odnosi na mjesto u grčkoj mitologiji koje bi trebalo predstavljati raj na zemlji. Kupac je odredio ovaj Droptail kao spokojan prostor koji bi ponudio mjesto za opuštanje nakon poslovnog dana.

Rolls-Royce je osmislio jedinstvenu bijelu boju za vanjski izgled Arcadije. Boja sadrži čestice aluminija i stakla koje uzrokuju svjetlucanje tijela na svjetlu. Za razliku od prethodnih Droptail verzija, ovaj kupac određuje obično izložene elemente od ugljičnih vlakana koje treba obojati u prilagođenu srebrnu nijansu. Kao i drugi primjeri roadstera, stražnji poklopac ima zakrivljenu ploču prekrivenu drvom.

Foto: Rolls-Royce

Veći dio kabine Arcadije jedinstvene je bijele nijanse koja crpi inspiraciju iz boje karoserije. Smeđa boja po mjeri u kontrastu je s vanjskim dijelovima sjedala i naslonima za glavu. Drveni ukrasi okružuju putnike, protežu se oko ploče s instrumentima, panela vrata i zakrivljenog dijela iza stolica. Sveukupno, tvrtka je provela 8000 sati u izradi različitih komada drva.

Foto: Rolls-Royce

Tim za izradu karoserije Rolls-Roycea proveo je više od dvije godine razvijajući i pet mjeseci sastavljajući sat na kontrolnoj ploči. Strojno obrađeno lice ima 119 aspekata, dok je dvostruki R logotip marke izrađen od nehrđajućeg čelika. Ručno oslikane oznake sati zahtijevaju kameru s povećalom kako bi tehničar nanio crnu boju.

Droptail modeli se fokusiraju na luksuz, a ne na performanse, tako da Rolls-Royce ne hvali pogonski sklop vozila. Ali za one koji moraju znati, roadsteri koriste 6,6-litreni V12 s twin-turbopunjačem marke, od 600 KS!

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce je već isporučio Droptail Arcadia svom vlasniku u Singapuru. Kupac je tražio automobil s volanom na lijevoj strani, unatoč tome što je volan na desnoj strani češći u toj zemlji. Kupac je donio ovu odluku kako bi mogao lakše koristiti vozilo diljem svijeta. Kako je on to samo dobro promislio…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo