NAJAVA TESTA

Škoda Enyaq iV 80 u najavi testa pokazala svoje adute, odlična izvedba i realan doseg od 450 kilometara u prvom su planu

-

Škoda Enyaq iV stigla je na druženje u našu redakciju…

Škoda Enyaq iV novi je potpuno električni ponos iz Mlade Boleslav. Počiva na platformi MEB na kojoj su također i modeli kao što je Volkswagen ID.3, ID.4 te Cupra Born. Dizajnerski detalji poput maske kristalnog izgleda te Matrix LED svjetala krase ovog ‘strujića’ dok je interijer apsolutno priča za sebe; intuitivan, kvalitetan i praktičan.

Na test nam je stigao ENYAQ iV 80 kao treća (i trenutno najsnažnija) inačica sa pogonom na stražnje kotače. Raspolaže sa elektromotorom snage 150 kW i okretnim momentom do 310 Nm. Kapacitet baterije je 82 kW (77 kW neto), a upravo ova inačica nudi najduži maksimalni domet od 510 kilometara (u WLTP ciklusu) s jednim punjenjem. U realnim uvjetima, po još uvijek praznom gradu Zagrebu, taj doseg iznosi i dalje odličnih 460 kilometara. Cijeli i detaljni test čitajte uskoro, a u komentarima nam ostavite sva Vaša pitanja na koja ćemo rado odgovoriti.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor