PRESTIŽNA IZVEDBA

Škoda Enyaq Laurin & Klement, dodatak koji znači puno profinjenosti

Foto: Škoda

Škoda Auto upotpunjuje seriju potpuno električnih SUV-ova lansiranjem novog Enyaq Laurin & Klement…

Prožeta tradicijom marke, ova varijanta nazvana po osnivačima češke automobilske tvrtke Václav Laurin i Václav Klement odlikuje se specifičnim značajkama dizajna eksterijera i interijera i dolazi s posebno sveobuhvatnom ponudom standardne opreme. Tu su i opsežne tehničke nadogradnje.

Škoda Enyaq L&K 85 s pogonom na stražnje kotače i Enyaq L&K 85x s pogonom 4×4 isporučuju snagu sustava od 210 kW. Nude povećani domet do 570 kilometara po WLTP ciklusu zajedno s vremenom punjenja baterije – od 10 do 80 posto u manje od 30 minuta. Enyaq L&K je prvi Škoda model koji ima novo korisničko sučelje za poboljšanu jednostavnost korištenja, s ažuriranom grafikom koja odražava novi Škoda CI. Raspon će uključivati i Enyaq L&K i Enyaq Coupé L&K.

“U novom Enyaq L&K uvodimo nekoliko tehničkih nadogradnji koje će se naknadno koristiti iu ostalim modelima ove serije. Nova, snažnija generacija pogona isporučivat će veću snagu sustava od 210 kW. Istodobno, uspjeli smo produljiti maksimalni domet na 570 km u WLTP ciklusu i zadržati vrijeme punjenja od 10 do 80 posto ispod 30 minuta. Na temelju povratnih informacija kupaca, dodali smo upravljanje predgrijanjem baterije, koje također koristi navigacijske podatke.

Ova funkcija optimizira performanse punjenja čak i po hladnom vremenu. Štoviše, naše novo korisničko sučelje podiže upotrebljivost na potpuno novu razinu, čineći upravljanje vozilom još intuitivnijim.” govori Johannes Neft, član uprave Škoda Auto za tehnički razvoj. Škoda Enyaq L&K predstavlja premijeru nove baterije i pogonskog paketa. Nudi povećanu snagu od 210 kW, bolje ubrzanje i veći domet. Enyaq L&K 85 sa stražnjim pogonom ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,7 sekundi, što je gotovo dvije sekunde brže od prethodnog Enyaq iV 80 sa stražnjim pogonom.

Najveća brzina sada je 180 km/h, a maksimalni domet prema WLTP ciklusu porastao je još više na 570 kilometara. Enyaq L&K 85x s pogonom na sva četiri kotača ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 6,6 sekundi, a domet mu je do 550 kilometara. Krivulja punjenja baterije je optimizirana; omogućuje da se Enyaq L&K napuni od 10 do 80 posto kapaciteta za manje od 30 minuta.

Inače, Škoda Enyaq L&K prepoznatljiva je po ekskluzivnim platinasto sivim detaljima na odbojnicima specifičnim za model, kao i difuzoru i vanjskim retrovizorima. Bočne lajsne obojene su u boju karoserije, dok su okviri prozora i krovni nosači presvučeni kromom – kao i okvir maske hladnjaka Škode, koji kao standard ima Crystal Face osvijetljen sa 131 LED diodom. Standardna oprema također uključuje potpuna LED matrična prednja svjetla, koja mogu izbjeći zasljepljivanje nadolazećih automobila i maskirati reflektirajuće površine, te potpuna LED stražnja svjetla.

Stražnja bočna stakla i stražnje staklo su zatamnjeni („SunSet”). Enyaq L&K ima specifične 20-inčne ili opcijske 21-inčne aluminijske naplatke i oznake L&K na prednjim krilima. Novi model nosi natpis Enyaq na vratima prtljažnika, izbacujući sufiks ‘iV’ iz svog naziva, kao i sve ostale varijante budućih EV modela, uključujući i Enyaq izvedbe. Laurin & Klement varijanta biti će dostupna krajem ljeta…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo