DRUGA GENERACIJA, STIŽE NA JESEN!

Škoda Kodiaq (2024.), nova generacija donosi i plug-in hybridnu varijantu!

Foto: Škoda

Kodiaq će s drugom generacijom dodatno unaprijediti globalno uspješnu priču. Veliki Škoda SUV stiže na jesen…

Škoda Kodiaq će postati još bolja. Uskoro će otkriti svoje lice i ponovno oduševiti razinom prostora, posebno za putnike u trećem redu sjedala. Osim toga, drugu generaciju Kodiaqa obilježava novi koncept interijera sa zaslonom osjetljivim na dodir dijagonale do 12,9 inča, ručicom mjenjača na stupu upravljača, ručnim i digitalnim kontrolama te urednom, dobro organiziranom središnjom konzolom.

Foto: Škoda

Popis motora uključuje dva benzinska i dva dizelska motora u rasponu od 110 kW (150 KS) do 150 kW (204 KS), kao i plug-in hibridnu verziju – prvu za Kodiaq. To nudi električni domet od više od 100 kilometara. Sigurnosna oprema ponovno je vrhunska, a može se pohvaliti, na primjer, drugom generacijom potpuno LED Matrix prednjih svjetala i još naprednijim sustavima pomoći. Također, biti će tu i novih Simply Clever značajki, kao što je stražnji pretinac za pohranu s držačem za čaše i dvostruki Phone Box koji omogućuje istovremeno punjenje (snaga 15W) dva mobilna telefona.

Foto: Škoda

“Kodiaq je donio veliki uspjeh za Škodu još od lansiranja 2016., kada je pokrenuo SUV kampanju. Svojim snažnim i kristalno jasnim dizajnerskim jezikom, prostranim interijerom i izvrsnim omjerom cijene i kvalitete, privukao je mnoge nove kupce i osvojio renomirane međunarodne nagrade. Druga generacija ima sve preduvjete – uključujući plug-in hibridnu tehnologiju – da upiše novu priču o uspjehu.” zaključio je Klaus Zellmer, predsjednik uprave Škoda Auto.

 

Autor

Preporučeni sadržaj