NEVJEROJATNI PRIZORI

Tesla Semi i Cybertruck jedan do drugog, sve su bliže prvim isporukama

Potpuno električni kamionet Tesla Cybertruck i potpuno električni tegljač Tesla Semi uočeni su na lokaciji Tesla Giga Texas, u pratnji drugih Teslinih automobila.

Za razliku od drugih statičnih prezentacija ili ležernih scena vožnje, ovdje je nešto novo – Tesla Cybertruck i Tesla Semi vozili su se jedan pored drugog.

Sve je ovo jako zainteresiralo promatrače, koji su se ponadali kako je riječ o drag utrci, ali je ovo bila lagana vožnja s kojim Elon i društvo najavljuju novo doba marke.

Podsjetimo, Semi je trenutno u ograničenoj proizvodnji za flotne kupce, dok se očekuje da će Tesla Cybertruck ući u proizvodnju male količine kasnije ove godine.

Oba vozila su vrlo brza. Obećano je da će Semi ubrzati od 0-60 milja na sat (96,5 km/h) za samo 20 sekundi kada je potpuno napunjen. Bez prikolice bi mogao biti brži od većine automobila na cesti i postići nešto manje od 1o0 km/h za samo pet sekundi. To je prilično nevjerojatno za takvo vozilo, koje također mora nuditi dugi domet i visoku učinkovitost.

Tesla Cybertruck, s druge strane, bit će još brži. Njegovo ubrzanje do 100 km/h postiže se za svega 3 sekunde. Još uvijek je teško povjerovati da će ovako nešto voziti prometnicama…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo