SVE ZBOG VOŽNJE NA STAZI...

Toyota GT86 na stazi, motor nije izdržao, a proizvođač odbija reklamaciju R86 pregorio na stazi, tvrtka odbija jamstvo

Na YouTubeu se pojavio klip neuspješne avanture na stazi, a glavni akter bio je model Toyota GT86…

Ako pretražujete Toyotu GR86 na internetu, već prvi rezultati koji ćete dobiti reći će vam da je sportski automobil “Provjereno na stazi. Na ulici uvijek spremna.” Međutim, pokazalo se da nije svaki 2022 GR86 tvornički pripremljen za vožnju na zatvorenoj stazi. Barem je to nedavno na teži način naučio jedan vlasnik GR86.

Vlasnik je objavio video na YouTubeu koji ga prikazuje za upravljačem tijekom staze u Palmer Motorsports Parku prošle nedjelje. Kao što i sami možete vidjeti na snimci, Luke zapravo nije tjerao vozilo ni blizu svojih granica. Nažalost, čudni zvukovi počeli su dolaziti iz odjeljka motora oko 6:00 minute videa.

Pošteno je napomenuti da vozač nije zaustavio auto i nastavio ga je voziti još oko minutu dok motor nije eksplodirao. Također je vrijedno spomenuti da, prema riječima vlasnika, automobil s oko 25.000 km na satovima nije imao izmjene na motoru i radio je na promjeni 5W30 ulja promijenjenom prethodnog dana. Kvar uljnog sustava ipak se čini kao najlogičnije objašnjenje za kvar motora.

U objavi na Redditu, vlasnik objašnjava da je GR86 odvučen sa staze, a zatim ga je odvezao u Acton Toyotu u Littletonu, Massachusetts, na pregled. Kad se javio od trgovca, obaviješten je da je pronađena rupa na vrhu bloka motora – problem s kojim bi barem nekoliko vlasnika Subarua trebalo biti upoznato – a trgovac je rekao da jamstvo ne pokriva popravak jer auto je korišten na stazi. Luke je tada odlučio izravno kontaktirati Toyotu, ali je dobio gotovo iste negativne povratne informacije.

“[Agent] pita kod kojeg trgovca imam auto. Rekao sam joj i ona je nazvala trgovca, a zatim mi se javila govoreći da je trgovac u pravu i da neću dobiti nikakvo jamstvo. Zahtijevam znati zašto odbijaju na jamstvo i opet navode nešto o ‘prirodi u kojoj se vozilo koristilo’. Korporativna osoba je pokušala reći da sam se također kratko utrkivao.”

Drive izvještava da je Luke treoko 13.000 dolara za potpunu zamjenu motora. Ne postigne li dogovor s trgovcem ili Toyotom, ovaj ‘zahvat’ će platiti iz svog džepa.

Autor

Preporučeni sadržaj