Japanci slave nagradu za najbolji dizajn automobila 2024.

Toyota Prius oduvijek je bio poseban automobil, sad je i najljepši!

Foto: Nikola Jurković

The Road To World Car 2024 nagrada i World Car Finals powered by Brembo, ceremonije koje je svojim dizajnom osvojila nova Toyota Prius!

Prius nam se vratio, nakon testiranja, sad smo se još jednom uvjerili u njegovu atraktivnost. A priča kako je sve krenulo najbolje opisuje Yasushi Ueda, glavni inženjer modela: “Vratili smo se na crtaću ploču kako bismo ponovno zamislili Prius, razmatrajući hoćemo li stvoriti još bolju udobnost, pretvarajući ga više u taksi ili stvarajući nešto što će osvojiti srca. U konačnici, mi biramo stvoriti nešto što ljudi mogu voljeti ne samo zbog racionalnih prednosti, već i zbog emocionalnog iskustva. Čast je primiti nagradu za najbolji dizajn – iznutra i izvana. Novi Prius je automobil koji ne samo da izgleda sjajno, već ga je i zabavno voziti.”

Pobjednike je birao žiri sastavljen od 100 uglednih međunarodnih automobilskih novinara iz 29 zemalja, tajnim glasovanjem na temelju njihove procjene svakog vozila koje ispunjava uvjete kao dio njihovog kontinuiranog profesionalnog rada. Rezultate glasovanja tabelirao je KPMG.

Sva vozila koja ispunjavaju uvjete za druge kategorije nagrada World Car automatski ispunjavaju uvjete za World Car Design godine. Ove godine bilo je ukupno sedamdeset (70) prihvatljivih vozila. Najbolji je bio Prius, s razlogom. Radikalni zaokret donio je odmah nagradu, te izazvao veliki interes do jučer nezainteresiranih kupaca…

Odbor za dizajn koji se sastojao od šest visoko cijenjenih svjetskih stručnjaka za dizajn zamoljen je da prvo pregleda svakog kandidata, a zatim uspostavi uži popis preporuka za konačno glasovanje žirija. Izbor je bio jednosmjerna ulica.  Japanski dizajneri sad imaju odlične temelje za dalje, novi C-HR samo je dokaz kako i slijede taj put…

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo