U URBAN KHAKI BOJI

Toyota Yaris Cross Premiere Edition, osvježenje donijelo više detalja

Foto: Toyota

Novi Yaris Cross Premiere Edition s posebnim specifikacijama i ekskluzivnom Urban Khaki bojom…

Značajne nadogradnje u performansama i funkcionalnosti Toyota T-Mate sigurnosnih sustava i sustava za pomoć u vožnji, uključujući najnovije značajke Toyota Safety Sense.

Foto: Toyota

Toyota jača svaki ključni aspekt popularnog Yarisa Cross, nadovezujući se na kvalitete koje su ovom kompaktnom SUV-u donijele titulu Svjetskog urbanog automobila…

Ova prva runda poboljšanja za model usredotočena je na glavna razmatranja kupnje za kupce u segmentu, osiguravajući da Yaris Cross zadrži svoju sveobuhvatnu privlačnost kupcima. Od svog predstavljanja 2021., brzo se etablirao kao snažan i vrlo konkurentan izazivač na brzorastućem europskom tržištu B-SUV vozila i do sada je ove godine vodeći u segmentu malih SUV vozila.

Novi Yaris Cross donosi jaču i korisniju izvedbu svog hibridnog električnog pogona; sigurnija i lakša vožnja s najnovijim Toyota T-Mate sigurnosnim sustavima i sustavima pomoći u vožnji; potpuno digitalno korisničko iskustvo; i stilske detalje koji naglašavaju njegov moderan urbani stil. Njegovo uvođenje dovršava potpunu reviziju Toyotine linije malih automobila s novim Aygom X i Yarisom u hatchbacku; također je dio moćne nove obitelji Yarisa uz hatchback i GR Yaris čistih performansi.

Foto: Toyota

Yaris Cross pridružuje se svom srodnom hatchback modelu Yaris s novom ponudom “dvostrukog hibrida” pogonskog sklopa usvajanjem pete generacije Toyotine hibridne tehnologije u novoj opciji pogonskog sklopa, “Hybrid 130”. Ovo nudi veći izbor novim kupcima B-segmenta koji smanjuju veličinu vozila, bez žrtvovanja performansi.

Poznati 1,5-litreni puni hibridni električni sustav opremljen je novim sklopom mjenjač-diferencijal koji ima veći i snažniji električni motor-generator (MG1). Ovo, zajedno s prilagodbama jedinice za upravljanje snagom (PCU), daje 14% povećanja ukupne snage sustava, sa 116 KS/85 kW na 132 KS/97 kW. U isto vrijeme, okretni moment motora MG2 je povećan u cijelom rasponu okretaja, s maksimalnim porastom za 30% sa 141 na 185 Nm.

Rezultat je brže ubrzanje, s vremenom od 0-100 km/h smanjenim za pola sekunde na 10,7 sekundi, a referentna vrijednost za pretjecanja 80-120 km/h smanjena je za 0,4 sekunde na 8,9 sekundi. Što se tiče emisija CO2, učinak je skroman s novim sustavom koji postiže najbolje rezultate u klasi od 103-122 g/km.

Online rezervacije počinju ovog mjeseca na odabranim europskim tržištima, od početka prosinca i u Hrvatskoj.

Autor

Preporučeni sadržaj