NAGRADE ZA NAJBOLJE

Toyota Yaris je ‘Hrvatski automobil 2021. godine’, nagrade za djelatnike MUP-a, CVH i HAC-a

Ekspertna skupina PROMETNI STRUČNJACI, sastavljena od istaknutih pojedinaca u području cestovnog prometa proglasila je Hrvatski automobil 2021. godine i najbolje pojedinaca u sustavu cestovnog prometa…

Hrvatski automobil 2021. godine je Toyota Yaris, koja dobiva i nagradu Zlatni kotač.

– Toyota Yaris donosi bitne iskorake u funkcionalnosti, učinkovitosti i sigurnosti u B-segmentu (nižoj klasi), proizvod je tvrtke s dugogodišnjim ugledom najveće kvalitete i pouzdanosti, a uspješan dizajn djelo je Hrvata Marija Majdandžića.

Od svih ovogodišnjih noviteta nudi najviše po kriterijima prilagođenim mogućnostima hrvatskih kupaca, istakao je Željko Marušić, koordinator ekspertne skupine Prometni stručnjaci.

Zlatnu plaketu za sigurnost cestovnog prometa nagrađen je Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a:

– Tijekom 2020. poboljšali su se svi statistički pokazatelji sigurnosti, broj nesreća s poginulim osoba smanjen je 23,3 posto, s ozlijeđenim osobama 21,2 posto, a broj poginulih 20,2 posto. Sukladno tendenciji daljnjeg smanjenja smrtnosti na našim cestama ulažemo maksimalni napor kako bi stanje sigurnosti u cestovnom prometu podigli na još višu razinu, sukladno europskim standardima, izjavio je Josip Mataija.

Zlatnu plaketu za doprinos unapređenju tehničke ispravnosti vozila dobio je dr. sc. Tomislav Škreblin, CVH, a Zlatnu plaketu za doprinos unapređenju cestovne infrastrukture: Silvijo Čamber, dipl.ing., HAC.

Glavnu nagradu primio je Krešimir Bago, direktor Toyota Croatia, a Zlatnu plaketu za odnose s javnošću, dobila je Ivana Bučanac Jeleković