PROMETNA PATROLA

U Sloveniji prekršitelje po autocesti juri policijski BMW M550i, a u Australiji BMW M3 Competition

Najnoviji automobil autocestne policije u australskoj državi Victoria perjanica je bavarske marke BMW M3 Competition

Početkom godine policija u Sloveniji dobila je ključeve Bavaraca s 530 “konja”, BMW M550i,  a policijska autocestna patrola Viktorije u Australiji upravo je svojoj floti dodala potpuno novi BMW M3 Competition, barem privremeno kao dio procesa evaluacije i procjene vozila.

Ispod haube je standardni 3-litreni twin-turbo šestocilindrični motor koji proizvodi 510 “konja” i 650 Nm okretnog momenta, spojen s osam-stupanjskim M Steptronic automatskim mjenjačem. Ta vrsta snage zvuči više nego dovoljno za patrolno vozilo na autocesti, iako je sprint varijante sa stražnjim pogonom do 100 malo sporiji od verzije sa sva četiri motora opremljene M xDriveom.

BMW M3 Competition ima bijelu vanjštinu sa žutom i plavom bojom grafika Autocestna patrola i natpis Policije naopako na haubi. Posebna boja i plavo-crvena svjetla razlikuju ga od civilnih M3.
Definitivno sam siguran da su impozantni i (pre)veliki bubrezi nešto što australski vozači ne žele vidjeti u svom retrovizoru, pogotovo ako ih uhvate u prebrzoj vožnji.

Prema Victorijskoj policijskoj patroli autoceste, automobil već obavlja “specijalističke dužnosti” u rukama policajaca diljem države Victoria. Naravno, ovo nije prva izvedbena limuzina koja služi kao policijski automobil u Australiji. Zapravo, policijska patrola na autocestama Viktorije koristila je BMW M5 Competition 2019. i Mercedes-AMG E43 2018.

Australski policajci nisu ograničeni na limuzine s unutarnjim izgaranjem, jer su već koristili električni SUV Tesla Model X 2019., ponovno za dužnosti patrole na autocesti.

Autor: Miha Špan, BMW Blog Slovenija

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo