BLIZANAC RANGERA...

Volkswagen Amarok, nova generacija pick-up kralja u Hrvatskoj od 47.966 eura!

Foto: Nikola Jurković
-

Volkswagen Amarok 2. generacije nudi se s 2.0 TDI sa 125 kW, 2.0 TDI sa 151 kW te 3.0 TDI sa 177 kW. Cijene startaju od 47.966 eura…

Svestrani talent za gradske i terenske vožnje dizajniran je i osmišljen u Njemačkoj i Australiji, a proizvodit će se u Južnoj Africi. Njegova oprema, više od 20 novih sustava potpora, mobilne online usluge, učinkoviti motori s visokim okretnim momentom, dodatna oprema po mjeri i jasan DNK dizajna marke Volkswagen čine novi Amarok jednim od najsvestranijih i najskladnijih pick-up vozila na svijetu.

„Volkswagen Gospodarska vozila (VWN) prodala su više od 830.000 Amaroka prve generacije u Europi, Australiji, Novom Zelandu, Africi, Sjevernoj Aziji te Južnoj i Srednjoj Americi. Sada stiže druga generacija, u kojoj je sve novo. Međutim, Volkswagen dizajn odmah daje do znanja: ovo je Amarok. Sada s još većom snagom, karizmom, atletskim karakteristikama i dimenzijama. „S novom smo generacijom značajno promijenili izvorni dizajn Amaroka. Sada je on znatno izražajniji i još suvereniji”, kaže Albert Kirzinger, glavni dizajner proizvođača Volkswagen gospodarska vozila.

Poseban stav pokazuje novi prednji dio pick-upa koji je dostupan u varijantama opreme „Amarok”, „Life” i „Style” te u vrhunskim verzijama „PanAmericana” (offroad stil) i „Aventura” (ekskluzivni stil).

Novi Amarok u Hrvatskoj će biti dostupan s dvostrukom kabinom s četvorim vratima (DoubleCab), a ono što je posebno upečatljivo su rubovi kućišta kotača koji ponovno imaju oblik polukruga. Blatobrani iznad kotača od lakog metala veličine do 21“ znatno su podignuti i prekriveni robusnom plastikom u području rubova kućišta kotača.

Velik međuosovinski razmak usavršava proporcije i offroad karakteristike. S dužinom od 5350 milimetara novi je Amarok duži za 96 mm od svog prethodnika. Međuosovinski razmak od 3270 mm odgovara povećanju od 173 mm. Rezultat toga je veći prostor, posebno u drugom redu sjedala dvostruke kabine. Dakle, međuosovinski razmak porastao je puno više od ukupne dužine, što je dovelo do smanjenja prevjesa karoserije. Posljedica: izraženije atletske proporcije i bolja terenska svojstva vozila zahvaljujući boljim vanjskim kutovima nagiba. Terenska svojstva Amaroka, koji je na mnogim tržištima dostupan s pogonom na sve kotače u sklopu serijske opreme, također su usavršena zahvaljujući znatno većoj dubini uranjanja za prijelaz dionica s puno vode. Ona je prije iznosila 500 mm, a sada iznosi 800 mm.

Visokokvalitetna Volkswagen unutrašnjost za profesionalne zadatke Odjel dizajna proizvođača Volkswagen gospodarska vozila dizajnirao je unutrašnjost s intuitivnim elementima za rukovanje i digitalnim zaslonima kako bi bila funkcionalna i izuzetno kvalitetna. Asortiman zaslona sastoji se od digitalnih instrumenata veličine 8,0“ („Digital Cockpit”, od varijante opreme „Style” potpuno digitalni instrumenti veličine 12,0“) i dodirnog zaslona u formatu tableta (veličine 10,0“, od varijante opreme „Style” veličine 12,0“ u sklopu serijske opreme) za infotainment sustav. U modelu Amarok proizvođač Volkswagen gospodarska vozila implementirao je kombinaciju digitalnih funkcija i ergonomski dizajniranih tipki odnosno regulatora s intuitivnim rukovanjem.

U sliku visokokvalitetnih detalja uklapaju se dodatni elementi opreme kao što je sound sustav Harman-Kardon, koji dolazi u sklopu serijske opreme modela Amarok PanAmericana i Amarok Aventura. U sklopu serijske opreme modela Amarok PanAmericana i Amarok Aventura također dolazi instrumentna ploča od imitacije kože s elegantnim kontrastnim šavovima.

Novi sustav sjedala također odgovara premium poziciji: vozač i suvozač u Amaroku sjede na ergonomski dizajniranim sjedalima, koja su u višim razinama opreme dostupna s električnim namještanjem u više položaja.

Stražnji dio DoubleCaba također nudi dovoljno prostora i udobnosti tijekom putovanja za tri odrasle osobe. Sjedala verzije „Style” serijski su presvučena mikroflisom ArtVelours, dok u modelima Amarok PanAmericana i Amarok Aventura proizvođač Volkswagen gospodarska vozila koristi visokokvalitetnu kožu.

Izvanredna prostranost prisutna je i u takozvanom spremniku za prtljagu. Kao što je slučaj kod prethodnika, teretna površina između kućišta kotača nudi dovoljno prostora za poprečno utovarenu euro paletu dok se teret veže ušicama na teretnoj površini, pri čemu se svaka od njih može opteretiti s najviše 500 kilograma. U skladu s visokom opteretivošću, poraslo je maksimalno opterećenje s jedne tone na 1,16 tona. Spremnik za prtljagu također se može zaštititi električnom izvlačnom pokrivkom, koja se može otvoriti i zatvoriti na samom spremniku za prtljagu, u unutrašnjosti vozila ili na daljinu uz pomoć ključa vozila.

Na hrvatskom tržištu bit će dostupni EU6 TDI motori: 2,0 TDI sa 125 kW, 2,0 TDI sa 151 kW te 3.0 TDI sa 177 kW dok će sve verzije Amaroka sa snagom većom od 154 kW na tržište stići s novim 10-stupanjskim automatskim mjenjačem s elektroničkom ručicom E-shifter (by wire) u sklopu serijske opreme. Novi 10-stupanjski mjenjač zamjenjuje 8- stupanjski automatski mjenjač prethodnog modela. Također je u Hrvatskoj i to na ulaznom modelu Amarok dostupan i manualni 6-stupanjski mjenjač.

CIJENE Volkswagen Amarok
Početna cijena za model Amarok u Hrvatskoj je 47.966,77 eura i odnosi se na model Amarok 2.0 TDI 4Motion 125 kW/170 KS. Slijede modeli Amarok Life 2.0 TDI 4Motion sa 151 kW/207 KS koji košta 52.240,52 eura, te Amarok Style 3.0 TDI 4Motion 177 kW/240 KS koji do registracije košta 60.839 eura.

Vrhunac ponude predstavljaju modeli Amarok PanAmericana 3.0 TDI 4Motion sa 177 kW/240 KS koji košta 63.994 eura, te Amarok Aventura 3.0 TDI 4Motion 177 kW/240 KS koji košta 66.184 eura. Sve navedene cijene su do registracije i uključuju PDV.

Foto: Volkswagen

Autor