4 sekunde bolje vrijeme kruga i novi rekord - 7:47.31 minute

Volkswagen Golf R “20 Years” je najbrži R ikada na kultnom Nürburgringu

Štoperica je jasno pokazala, novi Golf R “20 Years” je najbrži R model svih vremena na njemačkoj trkaćoj stazi Nürburgring-Nordschleife.

Ovo jubilarno vozilo povećane snage još je jednom za četiri sekunde popravilo dosadašnji rekord kruga Golfa R na 20.832 km dugoj trkaćoj stazi. Golf R “20 Years” ostvario je službeno vrijeme kruga od 7:47.31 minuta. Zahvaljujući svojoj ekskluzivnoj standardnoj opremi, optimiziranoj dinamici vožnje i standardnoj snazi ​​od 245 kW (333 KS), Golf R “20 Years” nudi značajno poboljšane performanse i donosi još bolje iskustvo motosporta među entuzijaste.

Sportsko izdanje za proslavu 20. obljetnice daje 10 kW više od trenutnog serijskog modela Golf R. Takav Golf “20 godina” ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,6 sekundi; a najveća brzina je elektronički ograničena na 270 km/h.

Povećanje performansi također je rezultat opsežne standardne opreme s tehničkim značajkama kao što su R-Performance paket, Driving Dynamics Manager i R-Performance Torque Vectoring.

Vozač utrka turističkih automobila i razvojni vozač Volkswagena R Benjamin Leuchter preuzeo je zadatak i testirao model posebne edicije na legendarnoj stazi. Također je aktivno sudjelovao u realizaciji paketa R-Performance za Golf R “20 Years”. Uz redovne vozne profile „Comfort“, „Sport“ i „Race“, model posebne edicije standardno dolazi s dodatnim profilima „Special“ i „Drift“. Za vožnju na Nordschleifeu, vozač utrke je odabrao profil vožnje “Special”, koji je razvijen za ovu stazu. Ovaj profil daje vozilu postavku koja ispunjava jedinstvene zahtjeve vjerojatno najzahtjevnije trkaće staze na svijetu. To uključuje podešavanje amortizera na mekšu i udobniju postavku zbog enormnih opterećenja na maksimalnoj razini performansi pri vožnji na takvim stazama.

Golf R “20 Years” sa svojom pogonskom tehnologijom usmjerenom na performanse postigao je brzinu od gotovo 240 km/h na vrhu “Schwedenkreuz”, dok je 265 km/h izmjereno na “Döttinger Höhe” na Nürburgringu. Novo rekordno vrijeme od 7:47,31 minuta znači poboljšanje od četiri sekunde u usporedbi s prethodnim modelom i poseban dar za Volkswagen R povodom obilježavanja 20. godišnjice modela.

Foto: Volkswagen

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo