DIGITALNA PREMIJERA U HRVATSKOJ

Volkswagen ID.3 i službeno u Hrvatskoj, početna cijena od 289.747 kn

Prioritet će biti kupci s prednarudžbama, a što smo još čuli na prvoj domaćoj virtualnoj prezentaciji pogledajte u nastavku…

Novo doba je došlo za Volkswagen. Ne, to nije počelo s dolaskom osme generacije Golfa, već s potpuno novim, električnim – ID.3. Nasljednik Bube i Golfa dobiva težak zadatak, ali u Volkswagenu vjeruju kako imaju dobitnu formulu.

Prezentacija u digitalnom obliku donijela nam je novo normalno i javljanje iz sjedišta Porsche Croatia u Zagrebu, generalnog zastupnika za marku Volkswagen. U Volkswagenu ne skrivaju ambicije koje polažu u ovaj model, a to su potvrdili na otvaranju digitalne prezentacije direktor marke Volkswagen Ronald Barčan i voditeljica marketinga i PR za marku Volkswagen u Hrvatskoj – Ana Samaržija.

Digitalna premijera, prva takvog tipa u Hrvatskoj odrađena je odlično, a domaćini su bili – Ronald Barčan i Ana Samaržija

Podsjetimo, riječ je o potpuno električnom Volkswagenu, koji se vozi na MEB platform, a predstavlja modernu interpretaciju obiteljskog automobila.

Za otkrivanje tehnički detalja, pobrinuo se Marko Dragun, product manager marke. ID.3 dolazi u pratnji elektromotora snage 204 KS.

Tri su verzije baterija, 1st edition izdanje s kojim i službeno Volkswagen prvo dolazi na tržište, temelji se na srednjoj bateriji koja donosi zavidnih 426 km dosega. Bazna izvedba donosi 45 kWh bateriju, koja garantira 330 km dosega. Najbolja opcija zasigurno je ona od 77 kWh kapaciteta baterije i punih 550 km dosega.

Punjenje ID.3 ne bi trebao predstavljati probleme vlasniku, budući da se punjenja odrađuje kroz 7,2 kW izmjenične struje, odnosno 50 kW istosmjernom strujom, dok je kompatibilnost sa 100 kW punjačem opcija. S druge strane, tu je i snažnija opcija koja nudi do 11 KW AC punjenja i 125 kW istosmjernog.

Volkswagen na baterije daje 8 godina ili 160.000 kilometara jamstva.

Interijer smo već imali prilike upoznati, a bogati popis opreme već u startu sigurno je što će razveseliti mnoge. Od grijanja sjedala, volana, te digitalni kokpit, potpuni infotainment i sl. Startna izvedba nudi još i dodatke u vidu bežičnog punjača, grijanih sjedala i upravljača, navigaciju Discover pro itd.

Isto tako, ID.3 nudi izbor kotača u rasponu od 18 do 20 cola, kao i standardno LED svjetala.

Sve cijene navedene su na slici iznad, ali istaknimo još jednom – ID.3 Life temeljen na 58 kWh bateriji s dosegom od 426 km starta cijenom od 289.747 kuna. Najskuplji ID.3 Tour stoji 366.074 kuna. Navali narode…

Foto: Volkswagen Hrvatska

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo