DO 60 km više

Volvo C40 i XC40 dobivaju pogon na stražnje kotače, veći domet i brže punjenje za potpuno električne modele

-

Dva su najčešće postavljana pitanja o našim potpuno električnim modelima XC40 Recharge i C40 Recharge: “Koliki domet postiže s jednim punjenjem?” i “Koliko dugo traje punjenje?”

U sklopu novog paketa ažuriranja proizvoda, unaprijeđen je domet (prema ciklusu vožnje WLTP) i punjenje za modele XC40 Recharge i C40 Recharge u usporedbi s odlazećim serijama modela, povećavajući domet za čak 60 kilometara u nekim inačicama.

Ponuda za C40 Recharge i XC40 Recharge obuhvaća tri nova pogonska sklopa. To uključuje dvije inačice sa stražnjim pogonom – prvi put u 25 godina nudimo proizvod s takvim pogonom – kao i revidirani model visokih performansi s pogonom na svim kotačima.

Druga je novost to što je elektromotor druge generacije s permanentnim magnetom koji pokreće stražnje osovine za potpuno električne modele C40 i XC40 razvijen unutar tvrtke Volvo Cars.

“Ova su ažuriranja još jedan veliki korak u našim zalaganjima da postanemo proizvođač potpuno električnih automobila do 2030. godine”, rekao je Javier Varela, glavni operativni direktor i zamjenik izvršnog direktora. „Domet i vrijeme punjenja novi su ključni čimbenici za sve više i više naših kupaca, stoga ova unapređenja čine naše potpuno električne modele još privlačnijima nego što su to već bili.”

Autor