ŠVEĐANI TRLJAJU RUKE

Volvo XC40 Recharge P8 AWD bilježi veliku potražnju

Volvo Cars je na odabranim tržištima službeno otvorio narudžbe za XC40 Recharge P8 AWD, prvi potpuno električni automobil tvrtke temeljen na uspješnom SUV-u XC40.

Deseci tisuća kupaca pokazali su veliko zanimanje za potpuno električni XC40, a tvrtka je još prije službenog početka prodaje primila nekoliko tisuća narudžbi. Proizvodnja i prve isporuke XC40 Recharge P8 kupcima planirane su početkom ove godine.

Početne količine narudžbi najbolji su dokaz velike potražnje za Volvo Cars linijom automobila Recharge, imenom za sva Volvo vozila s potpuno električnim i plug-in hibridnim pogonskim sklopom. Tvrtka želi da do 2025. potpuno električni automobili predstavljaju 50 % globalne prodaje, a ostatak hibridni.

Volvo Cars je u 2019. godini prodao gotovo 46.000 plug-in hibridnih vozila, što je povećanje za 23 % u odnosu na 2018. i više nego dvostruko više nego u 2017. godini. Tijekom četvrtog tromjesečja 2019. plug-in hibridna vozila činila su više od 20 posto svih prodanih Volvo vozila u Europi.

Tvrtka također bilježi snažan i kontinuirani rast u pogledu internetskih konfiguracija kupaca za vozila linije Recharge koja su sačinjavala otprilike trećinu svih konfiguracija u regiji tijekom četvrtog tromjesečja 2019. godine.

„Jasno je da se kupcima sviđa ono što vide u našoj liniji automobila Recharge“, izjavio je Björn Annwall, voditelj EMEA i globalnih komercijalnih operacija.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo