YUGO S CADILLAC MOTORIMA

Yugo s dva V8 motora razvija gotovo 1000 KS, ovaj ludi projekt jednostavno morate pogledati!

-

Yugo, automobil koji je obilježio ceste bivše države, ali i SAD-a, ovih je dana ponovno digao prašinu. Ludi projekt s dva Cadillac V8 motora koji razvija gotovo 1000 KS traži novog vlasnika…

Zahvaljujući Malcolmu Bricklinu, preko 140 tisuća primjeraka Yuga izvezlo se i prodalo u Sjedinjene Američke Države, u periodu od 1987. do 1992. Jedan takav je uspio preživjeti sve do danas, doduše, uz poneke modifikacije.

(foto: Facebook Marketplace)

Maleni 1,1 benzinski motor koji je razvijao 55 KS, zamijenjen je velikim Cadillac V8 motorima. Da, dobro ste pročitali, dva V8 motora svoja su mjesta pronašla unutar ovog automobila; jedan sprijeda a drugi otraga. S omjerom kompresije 10:1, ovaj automobil sada ispucava gotovo 1000 KS, a snaga se prenosi na sva četiri kotača.

(foto: Facebook Marketplace)

Doduše, vlasnik nije mogao ugraditi dva sustava rashlađivanja za oba motora, pa savjetuje kako nije pametno kontinuirano koristiti oba motora. No, to znači da je primarni V8 motor lociran straga, što će malo ljudi protumačiti kao lošu stvar.

Ovaj je ludi projekt trenutno na prodaji putem Facebook Marketplace platforme za 25.500 dolara, a nema sumnje kako je ovo najsnažniji Yugo kojeg ćete ikad vidjeti.

 

Autor