PREKO 30.000 EURA

Rolls-Royce Cullinan i kao igračka u 1:8 izvedbi, skuplji od polovice novih automobila

Nevjerojatan kolekcionarski primjerak za sve ljubitelje umanjenih automobila. Svaki detalj ovdje se predstavlja na minijaturni način, a svi koji se odluče naručiti ovu skupu ‘igračku’ mogu je personalizirati u stilu vlastitog luksuznog SUV modela prestižne marke…

Sir Henry Royce je jednom rekao: “Male stvari čine savršenstvo, ali savršenstvo nije mala stvar.” Upravo u tom smislu Rolls-Royce Motor Cars svojim klijentima predstavlja savršen prikaz Cullinana kao model, maketu, a najmanje kao igračku.

Foto: Rolls-Royce

Kako su svakodnevni užici u vožnji smanjeni zbog pandemije Covid-19, neki drugi pogledi na životni raskoši došli su u prvi plan. Autentična replika veličine 1:8, prezentira Cullinan u punom smislu. Svaki se detalj reproducira s apsolutnim savršenstvom.

Da je to daleko više, od samo jednog u nizu modela s police, govori podatak kako se svaki minijaturni Cullinan izrađuje pojedinačno i mukotrpno ručno, prema specifikacijama klijenta, od preko 1.000 pojedinačnih komponenti. Ovaj postupak može potrajati do 450 sati, više od polovice potrebnog vremena za izgradnju pravog Cullinana, u proizvodnom pogonu Rolls-Roycea u Goodwoodu.

Replika je ručno oslikana Rolls-Royce bojama, a zatim ručno polirana. Klijenti mogu birati paletu od oko 40 000 “standardnih” boja i odabrati svoj omiljeni završni sloj. Potpuno funkcionalnim vanjskim svjetlima upravlja se pomoću daljinskog upravljača, dok je ispod poklopca motora prepoznatljiva replika – 6,75-litarski V12 motor.

Smješten na postolju dugom gotovo jedan metar, Cullinan može čak spuštati prozore.

Torsten Müller-Ötvös, izvršni direktor Rolls-Royce Motornih automobila, ovaj zanimljiv novitet u ponudi komentirao je ovim riječima: “Ova izvedba donosi novu dimenziju Cullinan filozofiji. Naš superluksuzni SUV sada je podjednako lagodan u spokojnom okruženju prebivališta svog vlasnika kao i na najizazovnijem terenu na Zemlji. To pokazuje i podsjeća nas kao tvrtku. Ne radi se samo o velikim stvarima – tražimo i postižemo veličinu u svemu što radimo, sve do najsitnijeg predmeta i najsitnijih detalja. ”

Cijena? Nije potvrđeno, ali prve informacije govore kako će ona iznositi preko 30.000 eura. Nestvarno!

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo