PRVI OBITELJESKI MODEL

Koenigsegg Gemera protivi se zakonima fizike, tri cilindra za 600 KS i 1,9 sekunde do 100 km/h!

Gemera je prvi model švedskog proizvođača koji će biti u službi prijevoza četiri putnika, a donosi čudesni motor, nevjerojatnih karakteristika…

Danas je Christian von Koenigsegg predstavio dva modela – Jesko Absolut (1600 KS) i Gemera. Već prva nevjerojatna stvar je što je švedski vlasnik premijeru održao u Ženevi, jer nije htio remetiti isplanirani program.

Jedini u Palexpo hali, ali su zaintrigirali predstavljenim…

Spomenuta Gemera došla je totalno neočekivano, a svojom koncepcijom iznenadila je javnost. Koenigsegg je najavio proizvodnju svega 300 primjeraka, a cijena će iznositi oko milijun dolara. Kada vidite u nastavku što sve donosi i kakve performanse, ne sumnjamo da će se ljudi doslovno razgrabiti za novi model.

“Gemera je nova kategorija vozila, svojevrsni mega GT automobil”, rekao je na uvodu von Koenigsegg.

Cilj je bio stvoriti automobil koji ima obiteljske karakteristike. Što jasno govori mogućnost vožnje četiri putnika, a prostora neće nedostajati budući da je razmak između kotača okruglo 3 metra.

Gemera je opremljena s trozonskim klima uređajem, WiFi opcijom, s dva ekrana za kontrolu informativno-zabavnog sistema – jedan naprijed i jedan za stražnju klupu. Također, Gemera donosi i mogućnost bežičnog punjenja, ali i uživanje u glazbi kroz 11 zvučnika unutar vozila.

Ali kako to obično biva švedski proizvođač ipak je najviše pažnje izazivao pogledom prema motoru. Gemera koristi plug-in hibridni pogonski sustav, koji donosi ukupno 1.700 KS i nevjerojatnih 2.500 Nm. Zato hvatanje 100 km/h za manje od 1,9 sekundi, izgleda nestvarno, ali i sasvim razumljivo za ovaj model!

Hibridni sklop čine tri elektromotora. Ali pazite sad ovaj detalj, benzinski motor u Gemeru ima tri cilindra. Ovaj motor od dvije litre obujma razvija nestvarnih 600 KS i 600 Nm. Niz je mogućnosti upotrebe ovog automobila, a sam proizvođač navodi da Gemera može koristiti i samo električnu energiju uz autonomija do 60 km.

Pri tome, ovaj automobil je u stanje samo uz elektromotore dohvatiti 300 km/h!

Autor

Preporučeni sadržaj