DOKTORE, POMOZITE

Je li problem što sam ugradio zamjensku lambda sondu umjesto originalne?

Najvažnije je da je lambda sonda ispravna, a to se provjerava mjerenjem napona na lambda sondi, koji treba varirati u rasponu od 0,1 do 0,9 volta

PITANJE ČITATELJA
Opel Corsa 1.2 16V (2002.), imam dvije lambde sonde i prije pol godine sam razbio drugu lambdu koja je poslije katalizatora, kupio sam zamjensku za 80 eura i nakon dva mjeseca se opet pojavila greška, otišao kod električara i poništio mi je grešku da bi se nakon dva tjedna opet upalila greška (žuta lampica), trebam li kupiti original 150 do 200 eura lambdu ili se mogu vozit ovako i dalje, jer je zamjenska na dijagnostici pokazivala da radi ali opet se upali greška.
ODGOVOR DOKTORA
Načelno je bolje koristiti originalne rezervne dijelove, pa tako i lambda sondu, ali ako ste ugradili kvalitetnu zamjensku, ne bi trebalo biti problema. Ispravnost se provjerava mjerenjem napona na lambda sondi, koji treba varirati u rasponu od 0,1 do 0,9 volta.
Problem, odnosno paljenje lampice motora možda je posljedica nečistih brizgalica, koje bi trebalo očistiti. Ako ne želite ići u ovlašteni servis, preporučujemo vam da problem riješite u nekom od  servisa s dobrom dijagnostičkom opremom.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo