DELICIJA IZ 1979.

Volkswagen Golf ‘jedinica’ dobio R32 motor, tuning za prave ljubitelje marke

Foto: Screenshot
-

Volkswagen Golfa iz 1979. sam po sebi je danas zanimljiv prizor, a tek kad stavite motor iz kultnog R32 ispod haube, priča postaje dojmljiva…

Ovaj Golf stiže nam iz Južne Afrike. Vlasnik ga je nabavio 2014. godine, ali ga sve ove godine nije uspio složiti po svom guštu. A onda se sve odvilo ‘preko noći’ i sad gledamo Golfa ‘keca’ o kojem priča svijet. Vanjski dio je prethodno bio plave boje, ali se vlasnik odlučio na novu boju, a izbor je pao na žuto-narančastu boju. Kreaciju je nazvao Escobar po kolumbijskom narkobosu.

Čini se da je preinaka automobila u Južnoj Africi izazov jer su mnogi dijelovi na ovom automobilu uvezeni. Jednostavna prednja maska dio je europskih specifikacija. Također, po narudžbi su stigli volan, kotači, prozor i poklopac motora.

Postoji i dosta mehaničkih podešavanja. Golf se vozi na zračnom ovjesu, spuštajući se nagnuto iznad kotača.

Unutrašnjost sadrži Recaro sjedala s mješavinom presvlaka od Nappe i Alcantare. Zaštitni ‘rollcage’ kavez ima polirani metal, a ručke na vratima su iz Porschea.

Video prikazuje samo ovaj Golf kako kruži okolo, tako da ne čujemo potpuni potencijal R32 motora. Navedeni motor predstavio nam se u Golf ‘četvorki’ 2004., a razvija 250 KS! U to vrijeme bio je to najsnažniji tvornički Golf ikada dostupan. Odličan ‘swap’…

 

Autor