PRERADA ID.7

Volkswagen ID.X Performance. tuning dobro stoji električnom modelu

Foto: Volkswagen
-

Ovo je vjerojatno najatraktivniji Volkswagen ID. do sada predstavljen u Locarnu na švicarskoj strani Lago Maggiore…

ID.X Performance show car impresionira snažnim pogonom na sve kotače, ovjesom usmjerenim na performanse i izražajnim izgledom.

Maria Soni Reissfelder, voditeljica marketinga i prodaje Volkswagen ID. govori: “Predstavljamo ID.X Performance, entuzijasti iz cijele Europe sigurno će uživati. Osim našeg emocionalnog izložbenog automobila, također ćemo prikazati niz proizvodnih modela kao što je ID.7, za koji je pretprodaja započela u Njemačkoj prije samo nekoliko dana.”

Foto: Volkswagen

Andreas Reckewerth, voditelj ureda za tehnologiju MEB, i njegov tim kreirali su izložbeni automobil na temelju novog ID.7. Te dodaje: “MEB nudi mnoge fantastične mogućnosti za pristup razvoju vozila s velikom dozom kreativnosti. Bilo nam je jasno da svoj novi izložbeni automobil želimo bazirati na ID.7 i da ćemo se usredotočiti na poboljšanje performansi. Na taj način možemo pokazati što je moguće.” Kratica MEB označava modularnu platformu električnog pogona iz Volkswagena.

Snažan s izražajnim izgledom. ID.X Performance demonstrira svoj jedinstveni atletizam kroz svoj dinamičan izgled. Vanjski izgled potpuno električne limuzine ima mnoštvo sportskih značajki – i prednji spliter i stražnji difuzor izrađeni su od ugljika. Inženjeri su povećali nožni prst za 80 milimetara i spustili sportski ovjes s posebno krutim oprugama za 60 milimetara. Uz pogonsku jedinicu, ovo daje značajan doprinos performansama, čineći upravljanje vozilom još agilnijim.

Foto: Volkswagen

Vozilo je opremljeno 20-colnim sportskim aluminijskim kotačima sa središnjom bravom i trkaćim gumama veličine 265. Straga, karbonsko krilo osigurava potrebnu potisnu silu. Zatamnjene stražnje svjetiljke naglašavaju sportski izgled električne limuzine visokih performansi. U unutrašnjosti vozila, putnici sjede na karbonskim školjkastim sjedalima, koja pružaju optimalnu potporu čak i uz dinamičan stil vožnje. Crveni detalji naglašavaju sportske karakteristike u unutrašnjosti.

Snažan pogon s dva motora sa 411 kW (558 PS) i funkcijom pojačanja. ID.X Performance izložbenom automobilu, Volkswagen je nadopunio sinkroni motor s stalnim pogonom na stražnjoj osovini s dodatnim asinkronim motorom na prednjoj osovini kako bi stvorio pogon na sve kotače. Prednosti ove vrste pogona su mogućnost kratkotrajnog preopterećenja i posebno mali gubici otpora. Zbog toga je ovaj tip motora idealan za isporuku kratkotrajne snage u obliku funkcije pojačanja. Pogonskim momentom upravlja Vehicle Dynamics Manager, koji također upravlja radom blokade diferencijala stražnje osovine u ID.X Performance. Funkcijom se upravlja na zasebnom displeju sa zaslonom dijagonale 17 centimetara u središnjoj konzoli.

Energiju pogona s dva motora napaja pogonska baterija, koja omogućuje visoku kontinuiranu izlaznu snagu i kratko vrijeme punjenja s kapacitetom punjenja do 200 kW.

Foto: Volkswagen

Uz ID.X Performance, Volkswagen predstavlja i ostale modele iz ID-a. obitelji u Locarnu. Volkswagen je već prošle godine oduševio brojne ljubitelje električnih vozila kada je predstavio ID. XTREME i ID. Xcite izložbeni automobili.

Autor