SVE ZA SIGURNOST

Ford razvio panele za bolju vidljivost ophodnji i ostalih cestovni službi

Ford je razvio nove elektroničke ploče visoke vidljivosti, koje se ne oslanjaju na druge izvore svjetlosti da bi bili jasno vidljivi u mraku…

Crvene pruge, dostupne na modelima Transit i Transit Custom, osvijetljene su električnom energijom koja prolazi kroz tanki sloj fosfornog plina. To je tehnologija koja se već koristi u avionskim kokpitima i na zaslonima za medicinsku i vojnu opremu. Kada se instaliraju, aktiviraju se prekidačem iza vozačevog sjedala.

Ford tako donosi dodatnu razinu sigurnosti. Pogotovo za mnoge radnike na cesti, poput onih koji popravljaju automobile, popravljaju rupe ili održavaju opskrbu plinom i vodom, rade u okruženjima s visokim rizikom. Dok se standardne reflektirajuće ploče, kakve svakodnevno viđamo, oslanjaju na svjetla drugih vozila radi osvjetljenja. Kao rezultat, ovi paneli mogu biti manje učinkoviti kada im se približi iza zavoja – posebno u dugim, tamnim zimskim noćima.

“Rad na cesti neophodan je i ponekad opasan dio posla za mnoge naše korisnike”, rekao je Simon Robinson, glavni inženjer programa u programu specijalnih vozila Ford of Europe. „Želimo osigurati da se ono što je često neophodno mora izvoditi što sigurnije i učinkovitije. Stvaranje ploča koje se mogu osvijetliti bez oslanjanja na druge izvore svjetlosti bio je doslovno trenutak inspiracije i paljenje naše “lampice”.

Ford je svoje panele testirao u suradnji s Northumbrian Water Group, omogućujući inženjerima da nadgledaju njihovu učinkovitost u stvarnim scenarijima i procijene blagodati ploča. Čak i kada drugi vozači zanemaruju aktiviranje svojih farova. Kako je prošlo testiranje? Dovoljno je reći kako su Northumbrian Water Group, koja uključuje Essex i Suffolk Water kompanije, prvi komercijalni korisnici.

foto: Ford

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo