Pascal Wehrlein 17. listopada 2015. postao najmlađi prvak u povijesti DTM-a

Pascal Wehrlein, njemački vozač, rođen 18. listopada 1994. u Sigmaringenu, počeo je s kartingom te preko serije ADAC Formula Masters, gdje je 2011. i osvojio titulu, te europskog prvenstva Formule 3, počeo svoj proboj prema Formuli 1…

Otac mu je Nijemac, a majka s Mauricijusa, te ima oba državljanstva. Počeo je s kartingom te preko serije ADAC Formula Masters, gdje je 2011. i osvojio titulu, te europskog prvenstva Formule 3, počeo svoj proboj prema Formuli 1.

Paralelno je 2013. debitirao u DTM seriji, gdje će u naredne dvije sezone oboriti nekoliko rekorda. Najprije je 2014. postao najmlađi pobjednik utrke, a godinu potom osvojio je i titulu, u dobi od samo 21 godine.

Paralelno je bio testni vozač Mercedes-Benzove F1 momčadi, a ove godine je i sam dobio priliku u najbržem cirkusu, u momčadi Manor. Onamo ga je postavio upravo Mercedes-Benz, za čijim je upravljačem osvojio i DTM titulu.

Očekivalo se da će Wehrlein najvjerojatnije postati nasljednik Lewisa Hamiltona ili Nice Rosberga, no u sezonama 2016. i 2017. osvojio je u timovima Manor i Sauber svega šest bodova.

Nakon toga se vraća u DTM tim Mercedes-Benz, potom, 2019. postaje testni vozač za Ferrari, a istodobno starta u Formula E, najprije u zimu Mahindra Racing, a 2020. u tim TAG Heuer Porsche Formula E.

Komentari