NOVI FRANCUSKI HIT

Renault Legend (2025.): električni Twingo I dosega 400 km i cijene 20.000 eura, novi šerif u gradu

Renault Legend kombinira napredanu tenolologiju elektrificirane i djelomično autonomnu vožnju s detaljima iz prvog modela Renault Twingo

Nakon novih modela Renault 4 i Renault 5, još jedan klasik u povijesti tvrtke trebao bi biti lansiran kao retro model 2025. pod projektnim nazivom Legenda: Renault Twingo. Postoje čak i prve informacije o potrošnji i cijeni budućeg osnovnog električnog automobila.

Osim prvog slova, elektromobilnost i emocije još uvijek teško dolaze do zajedničkog nazivnika. S retro električnim automobilima Renault 5 i 4 Francuska je, čini se, pronašla način koji će 2025. rezultirati malim automobilom privremenog naziva “Renault Legend”. A gledajući ga, nikoga ne bi iznenadilo da u konačnici krene u serijsku proizvodnju kao Renault Twingo.

Također bi mogao zaslužiti ime s obzirom na ciljanu cijenu: bez obzira na sve subvencije, električni bi automobil trebao debitirati ispod budućeg Renaulta 5 s početnom cijenom manjom od 20.000 eura. Budući da Renault Legend (2025) ili Twingo razvija nova podružnica marke Ampere, koja je specijalizirana za električne automobile, čini se da opcija za motore s unutarnjim izgaranjem ne dolazi u obzir.

Umjesto toga, mali automobil, poput Renaulta 4 i 5, temelji se na CMF-B EV platformi, koja je sada preimenovana u AmpR Small Platform. U teoriji, to omogućuje domet do 400 km i povezano je sa sinkronim električnim motorom koji je samostalno razvio. Marka još ne daje podatke o performansama, ali daje potrošnju od samo 10 kWh na 100 km. Guglave oči, asimetrični elementi na prednjoj haubi, izbočeno stražnje staklo: Renault Legend (2025) šarmantno ‘citira’ originalni Renault Twingo iz 1992. bez nespretnog kopiranja originalnog dizajna.

Zahvaljujući snažno modeliranoj vanjskoj koži i dinamičnom boku, djeluje neovisno i futuristički. Za razliku od tadašnjeg milijunskog prodavača, ima i ukupno pet vrata. Ako bolje pogledate, možete vidjeti čak i panoramski stakleni krov. Još jedan lijep privlačan pogled: tri ventilacijska nastavka originala pokazuju razinu napunjenosti baterije na Legendu.

U skladu sa segmentom malih automobila, možemo očekivati ​​karoseriju duljine četiri metra. Vidimo li ovdje budući bestseler u segmentu malih automobila? U svakom slučaju, Renault je s Legendom zacrtao pravi smjer za 2025. Osim uspješnog retro izgleda, posebno je uvjerljiva najavljena početna cijena. Ali nažalost, ne zovu ga Twingo.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo