RAZLIKA JE...

Audi A4 35 TDI ili A4 35 TFSI, isti obujam motora, ali dizelaš troši 2 litre manje

-

U sjeni favoriziranja električnih, vraćamo se usporedbi automobila s benzinskim i dizelskim motorom, primjer: Audi A4

Sučelili smo modele koji je mnogima velika želja, ali i realan ulov. Pogotovo uz akcijski Edition10 paket u kojem se novi Audi A4 nudi. Istražili smo i ‘zavirili’ u spremnike dizelske i benzinske varijante.

Audi A4 35 TDI ili Audi A4 35 TFSI? Riječ je o modelima s 2-litrenim motorima. Turbodizelska inačica 2.0 TDI je snage 163 KS, dok turbobenzinska 2.0 TFSI razvija 150 KS. Dakle, sve je to ‘tu negdje’, ali u potrošnji ipak ima određenih razlika.

Audi A4 35 TDI u prosjeku nam troši 6,3 litre (u redakciji još uvijek), dok je A4 35 TFSI tijekom sedmodnevnog testa bio na brojci od 8,3 litre. Pogotovo se ta razlika vidi u gradu, gdje benzinac u gužvama stoji na brojkama od 10,2 do 11 litara. Dizelaš je puno racionalniji, za 2-2,5 litre.

S druge strane, priče o uglađenosti u ovom modelu nije potrebno ni voditi. Dizelska inačica radi uglađeno, premda se rad dizelskog sklopa osjeti u hladnijem razdoblju nešto izraženije. Benzinac tako u ovoj kategoriji za koji decibel i minimalnu razinu bolje ugode odnosi pobjedu.

I nedavno testirani Audi A4 35 TFSI u akcijskom Edition10 paketu…

Autor