AUDI SQ2 (2021.)

Audi SQ2 (2021.) – blago osvježen SUV iz Ingolstadta i dalje diše sa 300 KS

Audi SQ2 je također dobio blago osvježenje po uzoru na normalni Q2

Od svog debija prije dvije godine, Audi SQ2 se proslavio kao automobil pun karaktera. Riječ je o dinamičnom kompaktnom SUV-u za individualce koji cijene interesantan dizajn Audi SUV modela koji je ipak u nešto manjem, pristupačnijem izdanju. Ključne brojke govore same za sebe: 2.0 TFSI sa 300 KS i 400 Nm do stotke stiže za 4,9 sekundi, dok je najveća brzina elektronski ograničena na 250 km/h. 

Sedmerostupanjski S tronic mjenjač stiže standardno u modelu SQ2. Njegovi niži stupnjevi prijenosa imaju kratke, sportske omjere, dok je sedmi stupanj dugačak kako bi smanjio potrošnju goriva. Vozači mogu upravljati munjevitim mjenjačem s dvostrukom spojkom u načinima D ili S ili se sami prebaciti. Ako je sustav Audi drive select u načinu “efficiency”, kvačilo se isključuje tijekom vožnje, omogućujući kompaktnom sportskom SUV-u slobodan hod. Također, tu je i Quattro pogon na sva četiri kotača.

Najveća je novost u tehnologiji svjetala, pa u postojeće svjetlosne grupe Audi je, umjesto dosadašnjih halogenki, ugradio serijska LED svjetla, dok uz doplatu ona mogu biti i u Matrix LED tehnologiji koja ne smeta vozačima, a proširuje svjetlosni snop. Novi je i dizajn aluminijskih naplataka, ali dodane su i nove palete boja (Manhattan siva, Turbo plava, Navarra plava).

Bočni pogled na osvježeni Audi SQ2 otkriva karakteristična aluminijska kućišta zrcala te srebrno obojen C-stup. Stražnji odbojnik ima četiri ispušne cijevi kako bi se dodatno naglasilo da je riječ o najpaprenijem modelu.

U unutrašnjosti, priča je ostala manje-više ista; obilje kvalitetnih materijala, dobra završna obrada te udobna sjedala odlike su i ovog modela. Kupci će moći birati između dorađene MMI Plus navigacije te Audijevog prekrasnog virtualnog kokpita koji stiže serijski od srednjeg paketa opreme, ali i novih umetaka te boja interijera.

Cijena za sada nije poznata, a prvi modeli će u salone stići u listopadu ove godine.