JOŠ VIŠE OPREME I SNAGE

Audi TTS Competition Plus od sad diše sa 320 KS i 400 Nm, u Njemačkoj od 61.000 eura

-

Audi je svoju ponudu za model TTS nadogradio sa Competition Plus paketom opreme, ali i pojačanjem ispod poklopca motora…

Audi nastoji zabaviti i zainteresirati svoje europske kupce još jednim posebnim izdanjem za TT sportski automobil. Tretman Competition Plus cilja na TTS, koji je u osnovi most koji spaja ‘obični’ TT i brutalni TT RS. Od sad će TTS u Coupe i Roadster varijanti disati s više snage, ali i s novim dizajnerskim elementima.

Audi TTS iz dobro poznatog 2.0 TFSI turbobenzinskog motora razvija 320 KS i 400 Nm, što mu omogućuje sprint do ‘stotke’ u svega 4,5 sekundi. Maksimalna brzina iznosi elektronski ograničenih 250 km/h. Naravno, snaga i okretni moment isporučuju se na sva četiri kotača zahvaljujući Quattro pogonu, dok je za prijenos snage zadužen S tronic automatski mjenjač s dvostrukom spojkom.

Što se vizualnih dodataka tiče, TTS Competition Plus stiže serijski s LED prednjim svjetlima, zatamnjenim stražnjim staklima, crveno obojenim kočionim čeljustima te s 20-inčnim aluminijskim naplatcima. sa 10 krakova Dostupne su četiri boje karoserije: chronos siva, ledenjak bijela, tango crvena i turbo plava.

Interijerom dominira Audijev virtualni kokpit od 12,3 inča, a sjedala dobivaju  Nappa kožu s crvenim ili plavim kontrastnim šavovima pomiješanim sa sivim (Roadster) ili tango crvenim (Coupé) elementima na armaturnoj ploči i u cijeloj kabini.

Upravljač ima detalje od alkantare, kao i ručica mjenjača. Cijena za TTS Competition Plus u Njemačkoj iznosi 61 tisuću eura.

foto: Audi

 

Autor