TUŽBE PALE U VODU

Bez kazne, vozio je 417 km/h na Autobahnu, Češki milijarder je oslobođen optužbi!

Prometna pravila u Njemačkoj jasno govore kako možete voziti ekstremno brzo ako to dopuštaju vidljivost, vremenski uvjeti i osobne vještine vozača te karakteristike vozila…

58-godišnji čeh Radim Passer, nedavno je podigao dosta prašine svojom vožnjom. Milijarder koji je jurio 417 km/h njemačkom autocestom, prijavljen je zbog opasne vožnje, odnosno utrkivanja, premda na to dijelu autocesta nije bilo ograničenje. Tijekom vožnje se snima. Prema podacima Državnog odvjetništva u Stendhalu (Saska-Anhalt) to nije kazneno djelo. Prema njemačkom Kaznenom zakonu, solo utrka je kažnjiva i ako se vozač kreće neprimjerenom brzinom te vozi nepromišljeno kako bi postigao najveću moguću brzinu.

Kako prenosi Revija HAK, na srćeu Čeha, niti jedan od tih uvjeta nije ispunjen, obznanilo je Državno odvjetništvo nakon istrage. Ne postoji ograničenje brzine na relevantnom dijelu autoceste A2 (Berlin-Hannover), tako da nema prekoračenja, objasnio je tužitelj Thomas Kramer u petak Mitteldeutscher Rundfunku (MDR). Njemačka prometna pravila definiraju da možete voziti ekstremno brzo ako dopuštaju vidljivost, vremenske uvjete i osobne vještine vozača te karakteristike vozila.

Policijski uvid i komentar na snimku otkriva, kako nema traga neopreznoj vožnji. Uvjeti u prometu bili su vrlo dobri s obzirom na odabranu rutu, rano vrijeme i vidljivost. Osim toga, kaže da je automobil, Bugatti Chiron, dizajniran za vožnju tako velikim brzinama. Tijekom vožnje nitko nije bio ugrožen, na snimcima nema drugih vozila, rekao je Kramer. Prema njegovim riječima, vozača se ne može optužiti za nesmotrenost jer je izabrao najbolje vrijeme, najbolje vremenske i cestovne uvjete.

Ovaj cijeli slučaj je tako zatvoren.

Foto: Screenshot