IPAK IMA SMISLA...

Lexus LFA izletio s prometnice, cijena popravka je čak 500.000 dolara!?

Foto: ThatDudeinBlue (Screenshot)

LFA je sudjelovao u sudaru jednog automobila s vatrogasnim hidrantom. Srećom, ipak se sve da popraviti pa legendarni superautomobil ide na ‘rekonstrukciju’

Nema mnogo ovakvih automobila na svijetu, Lexus LFA je zbilja nešto posebno. Samo 500 primjeraka je napravljeno tijekom cijele proizvodnje automobila. Na sreću, neće biti jednog LFA manje, jer i ovaj akter priče ide na slaganje i temeljitu doradu.

Što je točno bilo s LFA? Superautomobil je stradao u američkoj saveznoj državi Georgiji. Video objavljen na društvenim mrežama prikazuje kako se automobil utovaruje na šlepu nakon incidenta. U videu s YouTube kanala ThatDudeInBluea, vlasnik objašnjava kako je jednostavno proklizao na mokroj cesti i bočno udario hidrant. Pregled izbliza pokazuje da je šteta velika.

Najočitiji dio oštećenja je rupa na suvozačevim vratima od karbonskih vlakana. Stražnja svjetla i dijelovi stražnjeg odbojnika nedostaju, dok stražnja četvrtasta ploča na strani vozača—također izrađena od karbonskih vlakana—ima ogrebotinu. Kotači su uvijeni, staklo je razbijeno, a prepoznatljiv LFA ispuh s trostrukim izlazom pamtio je i bolje dane.

Zanimljivo, ono što ne vidimo su aktivirani zračni jastuci. Unutrašnjost izgleda u izvrsnoj formi, kao i odjeljak motora, gdje je smješten ikonski V10. Sudeći prema videu, šasija ovog LFA-a su u dobrom stanju. Ali kad znamo koliko je ovo rijetki automobil i što znači kupovati dijelove za ovako nešto…

O zvuku V10 stroja odavno su napisani mnogi hvalospjevi. Opravdano, skroz opravdano!

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo